Nužudymas Klaipėdoje atskleistas po pustrečių metų

Nužudymas Klaipėdoje atskleistas po pustrečių metų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus (VPK NTB SNTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą byloje dėl 2008-ųjų liepos pradžioje įvykdyto klaipėdietės nužudymo – moters lavonas su daugybiniais muštiniais sužalojimais veido ir galvos srityje aptiktas savo bute.

Dalį informacijos, reikšmingos nusikalstamai veikai tirti, operatyviniais veiksmais surinko Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai. Šie duomenys taip pat panaudoti baudžiamajame procese.

Policijos pareigūnai nustatė, kad paskutiniai bute pas nužudytąją lankėsi su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejami 1975 metais gimęs V. V. ir 1979 metais gimęs E. M.

Įtariama, kad moteris nužudyta per konfliktą, kilusį išgertuvių metu.

Be to, įtariama, kad po įvykdyto nužudymo kaltininkai pagrobė nukentėjusiosios daiktus, dokumentus bei pinigus.

Teisėsaugininkai nustatė, kad po nužudymo kaltininkai pakeitė gyvenamąsias vietas, vienas iš jų galimai pasislėpė užsienyje.

2008-ųjų liepos pabaigoje, bendradarbiaujant Klaipėdos ir Kauno apskričių Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniams, V. V. sulaikytas Kaune. Pareigūnai taip pat nustatė, kad E. M. gali slapstytis Didžiojoje Britanijoje. Buvo paskelbta įtariamojo paieška ir išduotas Europos arešto orderis.

Praėjusių metų rugpjūčio pradžioje E. M. sulaikytas Londone. Jį sulaikiusiems Anglijos teisėsaugininkams įtariamasis pateikė suklastotą brolio vardu išduotą pasą su savo fotonuotrauka.

E. M. įtariamas tyčiniu nužudymu, vagyste, turto sunaikinimu, neteisėtu disponavimu suklastotu pasu, dokumentų vagyste.

V. V. įtariamas vagyste, dokumentų vagyste, taip pat nusikaltimą padariusio asmens slėpimu bei nepranešimu apie nusikaltimą.

Įtariamieji nedirba.

V. V. 4 kartus teistas už vagystes, piktybinį chuliganizmą, turto sugadinimą, turto prievartavimą. Klaipėdos apygardos teismo 2004-07-08 nuosprendžiu E. M. pripažintas kaltu vykdęs nusikaltimus būdamas nusikalstamo susivienijimo nariu, tačiau atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes prisipažino priklausęs nusikalstamam susivienijimui ir aktyviai padėjo atskleisti nusikalstamo susivienijimo narių padarytas nusikalstamas veikas.

E. M. suimtas, V. V. paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Jiems gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder