Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Visagino AE direktoriaus mirties

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Visagino AE direktoriaus mirties

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nustačius, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą priėmęs Klaipėdos apygardos prokuratūros labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis:

– Tyrimo metu nustatyta, jog 2011 m. spalio 21 d. Kuršų mariomis jachta „Svajūnas“ iš Juodkrantės į Nidą plaukė du vyrai. Apie 21. 30 val. vienas iš jų iškrito iš jachtos, o 22.45 val. vandenyje buvo rastas jo lavonas. Nustatyta, jog abu asmenys turėjo teisę valdyti tokio tipo jachtą, todėl žinojo saugaus elgesio reikalavimus, t.y. kiekvienas buvo atsakingas už saugų elgesį buriuojant. Abu vyrai buvo vartoję alkoholinius gėrimus.

Nukentėjęs asmuo, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, stovėdamas apsauginių atitvarų neturinčioje plaukiančioje jachtoje, kuri dėl vėjo buvo pasvirusi, neišlaikė pusiausvyros ir iškrito už borto. Tuo metu jachtą valdęs antrasis asmuo ėmėsi veiksmų nustatyti iškritusiojo buvimo vietą bei jį gelbėti, tačiau dėl tamsaus paros meto jo vandenyje nerado. Kitų asmenų veiksmai įtakos žmogaus iškritimui ir jachtos ir paskendimui neturėjo, t.y. asmuo mirė dėl savo neatsargumo nelaimingo atsitikimo metu, prigėręs šaltame vandenyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder