Nuteistos aštuonios moterys ir vienas vyras dėl apgaule įgytų motinystės (tėvystės) pašalpų

Nuteistos aštuonios moterys ir vienas vyras dėl apgaule įgytų motinystės (tėvystės) pašalpų

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį aštuonioms motinoms ir vienam tėvui dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo bei dviem organizatoriams dėl sukčiavimo ir apgaulingos apskaitos tvarkymo.

Teismas nusprendė sukčiavimo organizatorę B. G. pripažinti kalta ir paskyrė galutinę subendrintą bausmę laisvės atėmimą dvejiems metams ir šešiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose. Kitą sukčiavimo organizatorių D. M. teismas taip pat pripažino kaltu ir paskyrė galutinę subendrintą bausmę laisvės atėmimą vieneriems metams ir šešiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Aštuonias moteris ir vieną vyrą dėl apgaule įgytų motinystės (tėvystės) pašalpų, teismas taip pat pripažino kaltais ir paskyrė I. B. laisvės apribojimą šešiems mėnesiams, D. K. laisvės apribojimą devyniems mėnesiams, J. P. laisvės apribojimą dvejiems metams, L. Š. laisvės apribojimą dvejiems metams, M. D. laisvės apribojimą devyniems mėnesiams, J. B.-K. laisvės apribojimą vieneriems metams, N. Ch. laisvės apribojimą vieneriems metams, G. T. laisvės apribojimą vieneriems metams ir Ž. P. laisvės apribojimą vieneriems metams, įpareigojant visus nuteistuosius bausmės atlikimo laikotarpiu be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, būti namuose kiekvieną dieną nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Civilinio ieškovo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyriaus civilinį ieškinį teismas tenkino iš dalies.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.   

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder