Nuteistas taksistų siaubūnas

Nuteistas taksistų siaubūnas

Šiaulių mieste ir rajone užpernai prieš taksi vairuotojus įvykdytų išpuolių metu vieną auką sužalojęs, o kitą mirtinai peiliu subadęs jaunuolis ilgam izoliuotas nuo visuomenės.

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį 21 metų Dovydą Barsuką pripažino kaltu dėl plėšimo, sveikatos sutrikdymo ir nužudymo. Už šiuos nusikaltimus šiauliečiui skirta 16 metų laisvės atėmimo bausmė. Nukentėjusiesiems vaikinas įpareigotas atlyginti daugiau nei 4 tūkst. eurų turtinę ir 35 tūkst. eurų neturtinę žalas.

Užpernai balandžio 26-ąją piktavalio auka tapo 54 metų vairuotojas. Taksisto vairuojamu automobiliu jaunuolis iš Šiaulių atvažiavo į Šiaulių rajono Noreikių kaimą. Taksi vairuotojui paprašius už kelionę sumokėti 20 litų, keleivis padavė 100 litų kupiūrą. Vos taksistas atidavė grąžą, keleivis puolė jį badyti peiliu. Nukentėjusiojo gyvybę greičiausiai išgelbėjo tai, kad užpuolimo metu jis nebuvo prisisegęs saugos diržu. Todėl akimirksniu išpuolė iš mašinos ir pabėgo. Keleivis, pasičiupęs mašinoje vairuotojo paliktus tuos pačius 100 litų, pasišalino. Grįžęs prie mašinos sužalotasis pats nuvyko į ligoninę, kur jam buvo suteikta pagalba.

Tų pačių metų gegužės 1-osios vėlų vakarą Šiauliuose, Dainavos take, taksi automobilyje keleivio užpultas ir subadytas 71 metų vairuotojas nuo patirtų traumų užgeso pakeliui į ligoninę. Ekspertai nustatė, kad nelaimingajam į įvairias kūno vietas peiliu suduota daugiau kaip 20 smūgių. Įtariamasis sučiuptas praėjus porai savaičių po nužudymo. Ikiteisminio tyrimo metu kaltę dėl žmogžudystės pripažinęs, teisme D.Barsukas įtikinėjo, kad šio nusikaltimo nepadarė. Teismas konstatavo, kad teisiamojo kaltė mirtinai subadžius vairuotoją įrodyta.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder