Nuteisė už vagystes, dar teis už nužudymą

Nuteisė už vagystes, dar teis už nužudymą

26-erių klaipėdietis Marius Jonkus, kurio dar laukia teismo procesas dėl kaltinimo nušovus verslininką Vilmantą Dundulį, šiandien sužinojo, kaip skelbiamas Temidės verdiktas.

Už šuns ir pinigų vagystę jį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nuteisė vieneriems metams ir devyniems mėnesiams laisvės atėmimo pataisos namuose.

Kieno šuo?

M. Jonkus nuteistas už tai, kad pernai rugsėjo 8-osios rytą pavogė amerikiečių stafordšyro terjerų veislės šunį, vardu Šrekas, įvertintą 289,62 euro. Jis, kaip nustatė teismas, priklausė M. Jonkaus draugės Kristinos sugyventiniui Vygantui S.

M. Jonkus teisme aiškino, kad Vygantas esą šuns nemylėjo, jį mušdavo, tad jis pavogė gyvūną, "nes norėjo pamatyti reakciją į šuns dingimą". Paėmęs šunį galiausiai nuvažiavo į vieną kaimą, kur gyvūną pririšo prie medžio ir paliko. Po 2 dienų kartu su Kristina jis esą važiavo ieškoti šuns, bet tik dar kitą dieną prisipažino, kad šunį paėmė būtent jis. Šuo taip ir nebuvo rastas.

Teismo metu M. Jonkus su pareikštu civiliniu ieškiniu sutiko, gailėjosi, bet nepripažino, kad šuns šeimininkas yra būtent Vygantas S.

Po nuosprendžio paskelbimo analogiškos pozicijos laikėsi ir moteris, nors ikiteisminio tyrimo metu tvirtino, kad šeimininkas yra būtent jos sugyventinis. Kristina tvirtino pati prašiusi M. Jonkaus, kad jis paimtų ir kam nors atiduotų jai Vyganto S. padovanotą šunį, nes jis pasidarė agresyvus, įkando vaikui, tėvui, draugui. Tačiau teisme Vygantas S. ir jo sesuo liudijo priešingai - kad šuo yra būtent Vyganto S. nuosavybė. Vyras tvirtino patyręs apie 600 eurų nuostolį (įskaičiavo gyvūno priežiūros priemonių kainą bei veterinaro paslaugas) ir paprašė juos iš M. Jonkaus priteisti. Teismas šį prašymą patenkino.

"Laikytinas recidyvistu"

Teismas vakar pripažino, jog M. Jonkus pernai rugsėjo 23 d. viename naktiniame bare iš nepažįstamo asmens kelnių kišenės ištraukė cigarečių pakelį, kuriame buvo 1 600 litų.

M. Jonkus savo kaltę dėl šios vagystės pripažino. Jis pasakojo, jog sėdėjo bare ir gėrė, kai apie 2 val. nakties pasirodė dabar byloje nukentėjusiojo statusą turintis Donatas J. ir ėmė vaišinti daugelį baro lankytojų, "demonstravo savo pinigus" - išsitraukdavo cigarečių pakelį, išimdavo pinigus ir mesdavo juos ant stalo, siūlydamas barmenei pačiai paimti reikiamą pinigų sumą.

Nuteistasis tuo metu sėdėjo šalia nukentėjusiojo ir, pamatęs iš kišenės išlindusį cigarečių pakelį, savininkui nepajutus ištraukė jį ir iš baro išėjo. Savo elgesį jis motyvavo "noru pamokyti, kad nesišvaistytų pinigais". Už pavogtus pinigus M. Jonkus girtavo kitame bare, o likusius išleido lošdamas kazino tą pačią naktį.

Beje, nukentėjusysis Donatas civilinio ieškinio atsisakė, priteisti žalos neprašė, nes esą M. Jonkaus ir taip laukia dideli nemalonumai, tad jis nesitiki žalos atlyginimo, o ir pats jautėsi šiek tiek kaltas dėl vagystės, nes būdamas labai neblaivus pernelyg demonstravo savo pinigus.

Vidurinę mokyklą baigęs, jokios specialybės neįgijęs M. Jonkus jau yra teistas už pasikėsinimą įvykdyti ginkluotą apiplėšimą. Jis 2009 m. rudenį įsiveržė į Klaipėdos centre, Tiltų gatvėje, buvusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Pardavėjai prie galvos jis pridėjo dujinį pistoletą ir pareikalavo atiduoti papuošalus. Pardavėja su užpuoliku susigrūmė, ginklas buvo nukreiptas į lubas ir M. Jonkus paleido du šūvius. Už tai jis buvo nuteistas kalėti ketverius metus. 2013 m. lapkritį grįžusį iš įkalinimo įstaigos niekur nedirbantį M. Jonkų finansiškai rėmė tėvai. Priimdamas nuosprendį teismas atsižvelgė į tai, kad teisiamasis nusikalto teistumui neišnykus, todėl yra laikytinas recidyvistu.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

M. Jonkui už tyčinį V. Dundulio nužudymą dar gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder