Nuosprendžius išgirdo brolio ir sugyventinės žudikai

Nuosprendžius išgirdo brolio ir sugyventinės žudikai

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų kaltinimus nusikaltimų žmogaus gyvybei bylose, paskelbė du nuosprendžius: už sugyventinės nužudymą klaipėdiečiui pataisos namuose teks praleisti 13 metų, o už itin žiaurų jaunėlio brolio nužudymą vyresnysis šeimos narys laisvės neteko 15 metų.
 
37 metų Nerijus Viskontas nuteistas už tai, kad pernai rugpjūčio 4-osios naktį prie Baltijos prospekto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, susimušė su savo 29 m. broliu, o jam nugriuvus ant grindinio, jį ne tik spardė,  bet ir talžė akmeniu. Dėl daugybinių sunkių galvos sužalojimų brolis vietoje mirė. N. Viskonta taip pat buvo inkriminuotas ir sunkus sveikatos sutrikdymas – jis jaunėlį brolį buvo sumušęs tų pačių metų birželį, pastarajam dėl to teko gydytis ligoninėje.
 
Už du labai sunkius nusikaltimus teismas N. Viskontui skyrė subendrintą 15 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisė ligonių kasai atlyginti 1381 Lt  gydymo išlaidų. Iki nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistajam palikta galioti kardomoji priemonė suėmimas.
 
Prieš keletą metų abu broliai vos netapo kitų dviejų benamių aukomis, kai buvo  padegtas jų laikinas būstas – metalinis garažas. Tada jiems vos pavyko išsigelbėti, o jų skriaudėjai neilgai trukus buvo suimti ir šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes. Dabar paskui juos į įkalinimo vietą keliaus ir vyresnysis gyvas likęs brolis.
 
Nuosprendis paskelbtas ir sugyventinės nužudymo byloje: 40-mečiui anksčiau neteistam Michailui Židkovecui 13 metų laisvės atėmimo bausmę teismas skyrė už tai, kad, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konfliktuodamas su savo gyvenimo drauge, 2012 m. balandžio 10-11 d. d. bendrabučio kambaryje Debreceno g. ją sumušė, o dėl kraujo išsiliejimo į smegenis moteris vietoje mirė. Nuteistasis nuosprendžio įsiteisėjimo irgi lauks suimtas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder