Nubausti verslininkę ne taip lengva

Nubausti verslininkę ne taip lengva

Praėjusių metų vasarą aplinkosaugininkams nustačius, kad Palangos paplūdimyje įrengto baro nuotekomis buvo užterštas smėlis, iki šiol už tai nepavyko nubausti buvusio Seimo nario Lino Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės.

Jos vadovaujamos įmonės kavinė ant jūros kranto buvo įrengta 2011-ųjų vasarą, o pasibaigus sezonui Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto inspektoriai nustatė, kad maitinimo įstaigos vietoje liko kiaura talpykla su nuotekomis. Suskaičiuota, jog užteršta apie 12 kub. m smėlio.

Aplinkosaugininkai už tai nutarė nubausti įmonės direktorę G. Gurevičiutę, tačiau pasirodė, kad ši užduotis yra ne iš lengvųjų. Vien protokolui surašyti prireikė pusės metų - vadovės vis nepavykdavo prisikviesti. Gamtos sargų sprendimu, už pažeidimą jai buvo skirta per 2 tūkst. litų bauda, bet ši su sankcija nesutiko ir ją apskundė.

Dar pusė metų praėjo, kol savo žodį tarė Palangos miesto apylinkės teismas. Jis nutartį panaikino ir administracinę bylą grąžino aplinkosaugininkams nagrinėti iš naujo, tad panašu, kad procesas artimiausiu metu tikrai nesibaigs.

Dėl laikinos kavinės Palangos paplūdimyje G. Gurevičiūtė turėjo ir daugiau rūpesčių. Jai skirta 3 tūkst. litų bauda už tai, kad įmonėje trys asmenys dirbo be sutarčių. Verslininkė teismo paprašė, kad šią baudą ji galėtų sumokėti dalimis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder