Nubausti pajamas slėpę automobilių pardavėjai

Nubausti pajamas slėpę automobilių pardavėjai

Už parduotus automobilius šimtus tūkstančių litų pajamų nuslėpę ir vengę prievolės valstybei panevėžiečiai verslininkai privalės sumokėti baudas: bendrovės direktorius - 12 tūkst. 500 litų, direktorė kasininkė - 18 tūkst. 750 litų, bendrovė kaip juridinis asmuo - 250 tūkst. litų. Tokį sprendimą priėmė Panevėžio miesto apylinkės teismas.

Teismas patenkino ir 136 tūkst. 291 lito civilinį ieškinį, kurį buvo pareiškusi Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

Visi trys nuteistieji privalės atlyginti ir po 1 tūkstantį 199 litus proceso išlaidų.

Baudžiamojoje byloje apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu buvo kaltinami automobilių prekyba besiverčiančios bendrovės vadovai J. K. ir J. K., taip pat juridinis asmuo - uždaroji akcinė bendrovė.

Panevėžio mieste registruotos uždarosios akcinės bendrovės direktorius J. K. už parduotus automobilius darbuotojams nurodydavo į sąskaitas pažymas įrašyti mažesnes pinigines sumas, negu buvo sumokėję pirkėjai. Apgaulingai buhalterinę apskaitą tvarkė ir bendrovės direktorė kasininkė J. K. Neteisingi duomenys buvo įrašomi ir į pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas, suklastoti dokumentai pateikti Panevėžio apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

Bylos duomenimis, pagal Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnų tyrimo metu nustatytus pažeidimus ši bendrovė 2006 metais nesumokėjo į valstybės biudžetą 105 tūkst. 722 litų pridėtinės vertės mokesčio, 88 tūkst. 178 litus pelno mokesčio ir 23 tūkst. 514 litų socialinio mokesčio.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder