Neringa Venckienė prašo nutraukti drausmės bylą

Neringa Venckienė prašo nutraukti drausmės bylą

Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė Teisėjų garbės teismo prašo jai nutraukti antrą iškeltą drausmės bylą. Anot teisėjos, Teisėjų etikos ir drausmės komisija šią drausmės bylą jai iškėlė neteisėtai - dar nepasibaigus terminui, skirtam teisėjos paaiškinimams pateikti. Teismas teisėjos prašymą nagrinės ir vertins kartu su kitais bylos dokumentais.

Ketvirtadienį Nacionalinėje teismų administracijoje vykusiame Teisėjų garbės teismo posėdyje išnagrinėta antroji Kauno apygardos teismo teisėjai N. Venckienei iškelta drausmės byla pagal Teisėjų tarybos teikimą ir Laimutės Stankūnaitės pareiškimą dėl viešų teisėjos pasisakymų, kuriais galėjo būti pažemintas teisėjo vardas. Sprendimą Teisėjų garbės teismas skelbs balandžio viduryje.

Pati N. Venckienė posėdyje nedalyvavo, o ketvirtadienį Teismui pateikė prašymą nutraukti jai iškeltą drausmės bylą.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija sausio 10 dienos posėdyje yra konstatavusi, jog L. Stankūnaitės pareiškime cituojami N. Venckienės dienraščio "Kauno diena" straipsnyje pasakyti žodžiai sudaro pagrindą teigti, kad galimai buvo pažeistas Teisėjų etikos kodekse įtvirtintas padorumo principas.

Dėl Teisėjų tarybos teikime nurodytų aplinkybių komisija taip pat yra pasisakiusi, jog vieši pareiškimai duodant interviu apie tai, ką jį mano apie Panevėžio miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, sudaro pagrindą teigti, kad teisėjos veiksmais buvo pažeisti padorumo, pavyzdingumo ir solidarumo principai, įtvirtinti Kodekse.

Prieš porą savaičių Teisėjų garbės teismas teisėjai N. Venckienei jau skyrė papeikimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder