Neringa Venckienė pateikė dar vieną ieškinį valstybei

Neringa Venckienė pateikė dar vieną ieškinį valstybei

Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė pateikė antrą ieškinį Lietuvos valstybei. Skunde Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT) dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo teigia, kad policijos pareigūnai neteisėtai nutraukė jos globojamai mažametei mergaitei apsaugą, ir reikalauja 15 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

"N. Venckienė prašo atlyginti neturtinę žalą 15 tūkst. litų, kurią ji kildina iš to, kad Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra buvo laikinai panaikinusi apsaugą jos globotinei", - Eltai sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Trečiadienio neviešame teismo posėdyje N. Venckienė nedalyvavo. Ar patenkins teismas pareiškėjos skundą, paaiškės gruodžio 6-ąją.

D. Kedžio dukterį policijos pareigūnai vėl saugoti pradėjo nuo rugsėjo pradžios, primena ELTA.

Policija mergaitę saugoti nustojo balandžio pabaigoje, kai buvo rastas jos tėvo lavonas. Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad apsauga panaikinta neteisėtai.

D. Kedžio duktė saugota nuo praėjusių metų spalio, kai Kaune buvo nušauti teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė.

N. Venckienė taip pat yra apskundusi teismui Lietuvos valstybę dėl iš jos kompiuterio paviešintos asmeninės informacijos. Šią bylą nagrinėja Vilniaus apygardos teismas, N. Venckienė siekia prisiteisti 2 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder