"Neptūnui" - teismo kirtis

"Neptūnui" - teismo kirtis

Buvęs Klaipėdos "Neptūno" krepšinio klubo projektų vadovas Viktoras Usovas įrodė, jog buvo atleistas neteisėtai. Į darbą vyras grįžti nebesiruošia, tačiau klubas buvusiam darbuotojui privalės dosniai atsilyginti.

29-erių buvusio "Neptūno" darbuotojo bylą nagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas pripažino, jog V. Usovas iš darbo dėl pravaikštų buvo atleistas neteisėtai.

Žinia, krečiant skandalams klubo vadovybė atleido ne tik buvusį vadovą Osvaldą Kurauską, bet ir V. Usovą. Oficiali pastarojo atleidimo priežastis - dvi dienas trukusios pravaikštos.

Pats projektų vadovas įrodinėjo, jog tuo metu atliko darbo funkciją - susitiko su Vilniuje esančių ir su klubu bendradarbiaujančių bendrovių atstovais, vyko į Policijos departamentą aiškintis dėl su klubu susijusių reikalų. Kitą dieną jis esą vežė komandos "Neptūnas-2" jaunuosius žaidėjus į gydymo įstaigas.

Teismui dabartinė komandos vadovybė taip pat pripažino V. Usovo teiginius, jog ne visada atsiliepdavo į jo skambučius ir kitus bandymus susisiekti. Konstatuota, jog abi pusės nepakankamai bendravo, todėl tinkamai nesugebėjo aptarti pasikeitusios darbo tvarkos, V. Usovo užduočių ir pan.

Tad teismas nusprendė, jog V. Usovas buvo atleistas neteisėtai, todėl iš dalies buvo patenkinti jo reikalavimai. Klubui teks sumokėti daugiau nei 1,5 tūkst. eurų siekiančią išeitinę išmoką, tūkstantį eurų bylinėjimosi išlaidų, beveik 6,4 tūkst. eurų kompensaciją už priverstines pravaikštas ir dar po 74,41 Eur (neatskaičius mokesčių) už kiekvieną darbo dieną iki kol įsigalios ši nutartis. Ji turėtų įsigalioti liepos 30-ąją, jei nebus apskųsta aukštesnės instancijos teismui. Kaip bus elgiamasi, vakar sužinoti nepavyko - dabartinis klubo direktorius Algimantas Ercius į skambučius neatsakė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder