Nepritekliai žemaičius veja prie naminės katilo

Nepritekliai žemaičius veja prie naminės katilo

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai demaskavo du 25 metų bedarbius, kurie, gelbėdamiesi nuo skurdo, bandė užsidirbti litą kitą gamindami naminę degtinę.

Telšių rajono Drobūkščių kaime esančios sodybos ūkiniame pastate naminukę verdančius du vyrus Žemaitijos teisėsaugininkai užklupo trečiadienio popietę. Naminės fabrikėlis demaskuotas tikrinant turimą informaciją apie galimai nelegaliai vykdomą naminės degtinės gamybą.

Naktį praleido areštinėje

Antisanitarinėmis sąlygomis veikusiame fabrikėlyje pareigūnai rado apie toną raugo, įrangą naminei degtinei gaminti ir apie 50 litrų jau pagamintos naminukės.

Nutraukę velnio lašų gaminimo procesą Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai abu degtindarius parsivežė į komisariatą.

Pirmąkart į policijos akiratį pakliuvę bėdžiai buvo uždaryti į areštinę ir ten praleido naktį. Ketvirtadienio pavakarę po apklausų teisėsaugininkai įtariamuosius išleido į namus.

Pareigūnams šie vyrai pasakojo esantys bedarbiai ir neturintys jokio pragyvenimo šaltinio. Varguoliai teigė nei vogti, nei plėšikauti nenorėję, o gaminti naminukę sumanę ketindami parduoti ir šitaip užsidirbti po litą kitą.

Pirminiais duomenimis, ūkinį pastatą, kuriame buvo varoma naminukė, juodu pagal žodinį susitarimą nuomojosi iš vieno Telšių rajono gyventojo. Vyrai neslėpė, kad dalį pagamintos produkcijos būtų pasilikę savo reikmėms.

Varyklas atgaivino nepritekliai

Dėl neteisėto namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų gaminimo turint tikslą juos platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Šiemet tai pirmasis naminės degtinės fabrikėlis, aptiktas Telšių rajone. Pernai Telšių rajone rastos 5 naminės degtinės varyklos. Didžioji dalis naminukės ir raugo aptikta dviejose iš jų - 5620 litrų raugo ir 597 litrai jau pagamintos naminukės.

Dar prieš kelerius metus virti naminę žemaičiams ekonomiškai neapsimokėjo. Eilinis darbininkas statybose tais laikais užsidirbdavo kur kas daugiau pajamų nei prie naminės aparato knapsintis degtindarys. Todėl darbais ir uždarbiais patenkinti žemaičiai spjaudavo į degtindarystę.

Tokį jų požiūrį liudijo aplink sodybas besimėtančios naminukės aparatų dalys - badančios akis, bet niekam nereikalingos. Šiuo metu jų dalys patvoriuose nebesimėto. Aplink žemaičių sodybas - tvarkinga tarsi po akcijos „Darom“. O iš patvorių aparatų dalys perkeltos į saugiose vietose įrengtus fabrikėlius: jose vėl teliūskuoja raugas ir naminukė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder