Nelegalas savo pilietybę galės prisiminti areštinėje

Nelegalas savo pilietybę galės prisiminti areštinėje

Prie sienos su Rusija pasieniečiai sulaikė dokumentų neturėjusį nelegalą. Iš pradžių jis prisistatė Irako piliečiu, vėliau - Rusijos. 

Pirmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai per mobilų termovizorių stebėjo Šakių rajono Ramoniškių kaimo prieigas. Pareigūnai iš toli tamsoje užfiksavo, kaip slėpdamasis netoli Ramoniškių miško į Lietuvos gilumą kviečių lauku eina asmuo su kuprine. Nuo šios vietos iki sienos su Rusija - mažiau nei kilometras.

Per termovizorių įtartiną asmenį stebėję pasieniečiai apie jį pranešė arčiausiai buvusiems VSAT ekipažams ir nukreipė kolegas į tikslią jo buvimo vietą.

Kviečių lauke užkluptas keliautojas jį sulaikiusiems pasieniečiams nesipriešino ir bėgti nemėgino - staigus ginkluotų VSAT pareigūnų pasirodymas tamsoje jį gerokai išgąsdino.

Sulaikytasis neturėjo jokių dokumentų. Kuprinėje jis nešėsi maisto, drabužių, turėjo šiek tiek eurų.

Iš pradžių apklausos metu rusiškai kalbėjęs vyras prisistatė 24-erių Irako piliečiu. Vėliau nugabentas į užkardą "irakietis" persigalvojo ir sakėsi esantis 24-erių Rusijos pilietis.

Savo pilietybę jis galės prisiminti areštinėje, į kurią jį uždarė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder