Ne visi nuteistieji į gydymo ir pataisos namus patenka pagrįstai

Ne visi nuteistieji į gydymo ir pataisos namus patenka pagrįstai

Aiškinantis, kodėl Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose kai kuriems kaliniams buvo sudarytos išskirtinės sąlygos, nustatyta, kad tokių faktų būta ir kitose laisvės atėmimo įstaigose.

Po to, kai Kalėjimų departamentas praėjusių metų pabaigoje atlikęs netikėtą patikrinimą nustatė, kad keturi nuteistieji Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose gyvena išskirtinėmis sąlygomis, teisingumo ministras Kalėjimų departamentui pavedė atlikti tyrimą ne tik šioje įstaigoje, bet ir peržiūrėti situaciją visoje kalėjimų sistemoje.

Išsiaiškinta, kad nelygybės netrūksta ir Pravieniškių 1-uose bei 2-uose pataisos namuose, Vilniaus 1-uose, taip pat Kybartų pataisos namuose.

Nustatyta, kad šiose įstaigose vieniems nuteistiesiems sudarytos geresnės buities sąlygos nei kitiems - vieni gyvena puikiai įrengtose kamerose bei laiką leidžia poilsio kambariuose su biliardo stalais ir akvariumais, o kiti įkurdinti neremontuojamose patalpose bei laiką leidžia tuščiuose poilsio kambariuose.

Šių įstaigų vadovams nurodyta užtikrinti vienodas sąlygas visiems nuteistiesiems.

Šalia šio tyrimo taip pat buvo pavesta ištirti, ar asmenys, patenkantys į Pravieniškių gydymo ir pataisos namus, perkeliami čia turint teisėtą pagrindą. Mat paaiškėjo, kad keturi nuteistieji į šią įstaigą pateko galimai pateikę suklastotas medicinos pažymas.

Atlikus medicinos pažymų analizę konstatuota, kad tik vienas iš minimų asmenų į gydymo ir pataisos namus pateko pagrįstai, t. y., atlikus visus reikiamus tyrimus, nustačius diagnozę, paskyrus gydymą.

Įvertinti galimai neteisėtas pažymas išdavusių medikų veiksmus bus prašoma Valstybinę medicininio audito inspekciją prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Keturiems šias pažymas patvirtinusiems laisvės atėmimo įstaigose dirbantiems sveikatos specialistams pradėti tarnybinio nusižengimo tyrimai.

Už tai, kad galimai apsimestiniams ligoniams buvo suteiktos išskirtinės sąlygos, įstaigos vadovui pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder