Narkotikų platintojų laukia teismas

Narkotikų platintojų laukia teismas

Teismą pasiekė byla, kurioje keli, dar pernai sulaikyti asmenys, kaltinami dideliais kiekiais Klaipėdoje platinę narkotines medžiagas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai jau baigė ikiteisminį tyrimą dėl šio nusikaltimo.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo šiomis medžiagomis įteikti trims su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamiems ir trims jas vartojantiems asmenims.

Pirmi su šios grupės veikla susiję narkotikų platintojai ir nuo jų priklausomi (tarp jų - ir įsigyti kvaišalų atvykę iš Latvijos) asmenys sulaikyti pernai pavasarį. Tęsdami tyrimo veiksmus, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė ir šios nusikalstamos veikos organizatorius.

Nusikalstamos veiklos iniciatorius ir jo bendrininkas sulaikyti 2009-ųjų pabaigoje po to, kai pirkėju apsimetusiam asmeniui 2 kartus pardavė apie 10 g kokaino.

Transporto priemonės, kuria važiavo įtariamieji, apžiūros metu policijos pareigūnai aptiko dar apie 120 g kokaino. Kokaino rasta ir daugiabučio, kuriame gyveno minėtas asmuo, rūsyje. Policijos pareigūnai kratų metu pas įtariamuosius aptiko įvairių kvaišalų, kurių juodosios rinkos vertė viršija 46 tūkst. litų: iš viso apie 190 g metamfetamino, apie 150 g kokaino, apie 7 g heroino, kanapių ir jų dalių, psichotropinių vaistų.

Su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys anksčiau teisti už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Nusikalstamos veikos organizatorius suimtas, kiti du atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus. Už kvaišalų platinimą jiems gresia bausmės nuo 2 iki 10 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder