Naglis Puteikis į teismą atėjo su gausiu užnugariu

Naglis Puteikis į teismą atėjo su gausiu užnugariu

Ketvirtadienį ryte Klaipėdos miesto apylinkės teisme bandoma pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Seimo narys Naglis Puteikis kaltinamas piktnaudžiavimu ir teismo sprendimo nevykdymu.

Tokie kaltinimai jam pareikšti po to, kai kai dar būdamas Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vadovu N. Puteikis atsisakė suderinti žemės sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą, nors tai neskundžiamu sprendimu padaryti jį įpareigojo teismas.

Prieš teismo posėdį sklype statybas planuojančios UAB "Investicijų kvadrantas" direktorius Darius Anužis teigė, kad tikisi teisingumo ir užsiminė apie galimą N. Puteikio reketą.

"Kol mes rėmėme konservatorių partiją, kliūčių nebuvo", - sakė vadovas.

Jis teisėjos prašys prie bylos medžiagos prijungti dokumentus, kurie įrodo apie bendrovės skirtą 20 tūkst. paramą partijai.

Teisingo bylos nagrinėjimo tikisi ir N. Puteikis, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnus bei prokurorus prieš posėdį pavadinęs "nemokamais advokatais verslininkų, kurie greičiausiai bando prastumti eilinę nekilnojamojo turto aferą."

"Jie gina ne viešą interesą, o suklastotus dokumentus", - kalbėjo N. Puteikis.

Jis neigė bet kokias detalaus plano tvirtinimo sąsajas su parama konservatoriams.

Politiką į teismo salę lydėjo didžiulis būrys prie teismo nuo 8 ryto mitinguojančių Klaipėdos jungtinio demokratinio judėjimo narių, visi norintys į salę netilpo.

Posėdžiui vos prasidėjus netrukus teko daryti pertrauką - N. Puteikis nuo proceso paprašė nušalinti prokurorą Jevgenijų Michailovskį, tačiau prašymas buvo atmestas.

Primename, kad STT prašymu Seimo etikos ir procedūrų komisijoje svarstomi N. Puteikio komentarai tarnybos atžvilgiu, o pirmadienį KPD kreipėsi į STT ir Generalinę prokuratūros vadovybę dėl uostamiesčio pareigūnų "nusikalstamų veiksmų piktnaudžiaujant savo įgaliojimais".

Beje, baigėsi portalo VE.lt skelbtas konkursas "Herkaus Manto g. 11: kuris vaizdas jums mielesnis", kurio metu klaipėdiečiai pareiškė savo nuomonę dėl minėto sklypo. Daugiausiai (5585) norėtų, kad čia būtų praeityje stovėję statiniai, 4028 teigė, jog labiausiai jiems patinka dabartinė situacija, o 1749 pasisakė už planuojamą projektą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder