Močiutės ragų kolekciją pavogė anūkas

Močiutės ragų kolekciją pavogė anūkas

Dvidešimt trijų metų joniškietis Nerijus Petraitis žinojo, kad jo močiutės namuose yra elnių ir stirnų ragų kolekcija, todėl su dvidešimt vienerių metų draugu Antanu Šidlausku juos nusprendė pavogti. Apylinkės teismo sprendimu, anūkas neteko laisvės trejiems metams, o jo bendrininkui vienerių metų nelaisvės bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų ir skirta kitų baudžiamojo poveikio priemonių.

Idėjos kilo begeriant

2009 metų lapkričio antrosios pavakare Nerijus Petraitis su Antanu Šidlausku girtavo Linkaičių kaime. Begeriant Antanas Šidlauskas prisiminė, kad jo pažįstamas Rolandas kolekcionuoja žvėrių ragus ir ieško kur dar daugiau jų galėtų įsigyti. Tada Nerijus Petraitis prisiminė, kad daug įvairių ragų turi Drąsutaičių kaime gyvenanti jo močiutė. Galbūt ji sutiktų bent dalį jų parduoti.

Apie tai Šidlauskas tuojau pat informavo savo pažįstamą Rolandą ir paprašė jį savo automobiliu atvažiuoti į Linkaičius, kad galėtų juos pavežti iki Drąsutaičių.

Pamačiusi anūką, močiutė labai apsidžiaugė. Vidun pakvietė ir jo draugus. Pastarųjų paprašyta, maloniai sutiko aprodyti kambaryje ant sienos iškabintą elnių bei stirnų ragų kolekciją. Rolandas paprašė bent dalį jų parduoti, tačiau močiutė nesutiko. Sakė, kad ragai esąs jos vyro palikimas, su kuriuo skirtis tikrai nenorinti.

Tada Rolandas grįžo į Joniškį, o Nerijus Petraitis su Antanu Šidlausku pasiliko Drąsutaičiuose. Abu nuėję į kaimo parduotuvę parsinešė tris dviejų litrų talpos alaus „bambalius“ ir, susėdę virtuvėje prie stalo, ėmė vaišintis. Vaišino ir močiutę.

Begeriant vėl buvo prisiminta ragų kolekcija. Nerijus paklausė, ar močiutė bent keletą jų negalėtų jam padovanoti. Močiutė vėl atsisakė. Tada, išėję kieman, kad senolė negirdėtų, abu sugėrovai susitarė tuos ragus pavogti.

Grįžęs vidun, Nerijus Petraitis toliau bendravo su močiute virtuvėje, o Antanas Šidlauskas, per langą įlindęs kambarin, nuo sienos nukabino elnių bei stirnų ragus. Juos paslėpęs atokiau nuo sodybos žolėse, grįžo vidun ir vėl prisėdo prie stalo. Nutaikęs akimirką šnipštelėjo Nerijui, kad viskas jau tvarkoje ir paprašė iškviesti draugą Rolandą, kad juos parvežtų į Joniškį.

Kai pavogti ragai jau buvo automobilio bagažinėje, Nerijus Petraitis Rolandui paaiškino juos gavęs iš močiutės dovanų, todėl drąsiai galįs parduoti jam. Tas kiek pasiderėjęs Nerijui Petraičiui sumokėjo 70 litų ir Joniškyje visi išsiskyrė.

Jau buvo pripažintas recidyvistu

Kad namuose nebėra ragų kolekcijos, močiutė pamatė ryte ir apie tai pranešė policijai. Dėl dingusių dešimties elnių ir stirnų ragų ji tvirtino patyrusi trijų tūkstančių litų žalą.

Policija gana greitai surado įtariamuosius vagyste močiutės anūką bei jo draugą ir pavogtus ragus įsigijusį Rolandą. Pas jį dar tebebuvo trys poros elnių ragų, kitus jau buvo spėjęs parduoti.

Nežiūrint dar jauno amžiaus, Nerijus Petraitis anksčiau jau teistas šešis kartus, iš jų penkis — už nusikaltimus nuosavybei. Yra pripažintas recidyvistu. Apylinkės teisme jau yra dar dvi su juo susijusios baudžiamosios bylos dėl netikrų pinigų realizavimo bei vagystės.

Įvertinęs visas tas aplinkybes ir ankstesnius teistumus, už kuriuos paskirtų bausmių iki galo dar nebuvo atlikęs, Apylinkės teismas Nerijų Petraitį nuteisė trejiems metams nelaisvės ir iškart pasiuntė į Pataisos namus.

Nerijaus Petraičio bendrininkas vagiant močiutės ragų kolekciją Antanas Šidlauskas anksčiau jau teistas du kartus. Taip pat už vagystes. Šįkart Apylinkės teismas jį nubaudė laisvės atėmimu vieneriems metams, tačiau bausmės vykdymą atidėjo pusantrų metų.

Antanas Šidlauskas įpareigotas bausmės vykdymo atidėjimo metu be Pataisos inspekcijos žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms ir per keturis mėnesius neatlygintinai išdirbti penkiasdešimt valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigose bei organizacijose.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder