Mirė mariose įlūžęs žvejys, dar vieno žvejo ieškoma

Mirė mariose įlūžęs žvejys, dar vieno žvejo ieškoma

Sausio 28 d. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) gavo pranešimą apie tris į Kuršių marių ledą įlūžusius žvejus.

7 val. 37 min JGKC iš Bendrojo pagalbos centro 112 gavo pranešimą, kad mariose dvylika kilometrų nuo Klaipėdos, apie kilometrą nuo kranto Kairių poligono pusės žvejodamas ant ledo į vandenį įlūžo žmogus. Reaguojant į pranešimą į įvykio buvo išsiųsta VRM Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gaisrininkų-gelbėtojų komandą, taip pat JGKC koordinuojant Nemirsėtoje skrydžiui į įvykio vietą buvo pradėtas rengti Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis Mi-8.

Po 8 val. iš įvykio vietos buvo gautas patikslintas pranešimas, kad į ledą įlūžo iš viso trys žvejai, gaisrininkai-gelbėtojai iš properšos ištraukė du žmones, vienam iš jų reikalinga medikų pagalba. Trečias asmuo kol kas nerastas, dingusiojo paieškai Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba ketina panaudoti narus. Budintis sraigtasparnis Nemirsėtoje iš operacijos buvo atšauktas.

Atnaujinta 11:00 val.

Patvirtintais duomenimis, vienas iš dviejų iš vandens ištrauktų žvejų mirė greitosios pagalbos automobilyje, kitas incidento metu stipriai nenukentėjo, jam suteikta medicininė pagalba. Trečiojo įlūžusio žvejo vis dar ieško narai-gelbėtojai.

Atnaujinta 14 val.

JGKC pranešė, kad dingusio trečio asmens rasti nepavyko. Po vandeniu išžvalgius žmogaus skendimo vietą, skenduolis nebuvo surastas. Dėl didelės srovės Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivo ,,Viesulas” įgula ir Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai asmens skendimo vietoje pradėtus paieškos ir gelbėjimo darbus po vandeniu nutraukė 12 val. 

Lietuvos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad šiuo metu ant Kuršių marių ledo yra daug pavojingų properšų, todėl esant ant ledo reikia imtis ypatingų atsargumo priemonių.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder