Miesto milijoną atidavė už savo buto remontą?

Miesto milijoną atidavė už savo buto remontą?

Teisme pradėta nagrinėti ketvirtoji byla, kurioje kaltinimai korupciniais nusikaltimais pareikšti buvusiam Klaipėdos ūkinių reikalų vadovui Alfonsui Šimkui. Kaip ir anksčiau, su juo į teisiamųjų suolą sėdo ir verslininkas.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme įvyko pirmasis bylos posėdis. Šįkart nagrinėjama, ar A. Šimkus, siekdamas už dyką susiremontuoti ir įsirengti savo butą Palangoje, 2008 metais suorganizavo, kad beveik milijonu išaugtų Rimkų gatvių rekonstrukcijos kaina.

Buvusiam Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui A. Šimkui draugiją kaltinamųjų suole palaiko ir bendrovės "Hidrostatyba" vadovas Pranas Šidiškis.

Prokurorų teigimu, pagal iš anksto sutartą schemą, gatvių remonto konkursą laimėjusi "Hidrostatyba" pervedė 132 tūkst. litų bendrovei "Parama" už neva su rekonstrukcija susijusius darbus, nors iš tikrųjų ši suma buvo skirta apmokėti A. Šimkaus buto Palangoje remontą.

Už šią paslaugą A. Šimkus pasistengė, kad rekonstrukcijos darbams būtų taikomas aukštesnis indeksavimas - dėl to remontas pabrango daugiau nei 918 tūkst. litų, laikoma, kad tuometinis Miesto ūkio departamento vadovas šią sumą iššvaistė.

Bylos duomenys rodo, kad A. Šimkus sugebėjo apgauti ir aukštas pareigas savivaldybėje užimančius valdininkus, tarp kurių - skyrių vedėjai ir net anuometinis administracijos direktorius, kurie dėjo parašus ant dokumentų, patvirtinančių išaugusią kainą. Jie esą visų aplinkybių nežinojo.

A. Šimkus už panašius nusikaltimus anksčiau teistas jau tris kartus. Jis už palankius sprendimus viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių bendrovių atstovų atvirai reikalaudavo atsidėkoti - pinigų neimdavo, tačiau verslininkai apmokėdavo jam už įvairius vertingus daiktus, tarp kurių buvo ir naujas automobilis "Volvo". Už pastarąjį kyšį buvęs valdininkas nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, bet nuosprendis dar neįsiteisėjęs.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder