Mėsos perdirbimo bendrovei - įtarimai vengus mokesčių

Mėsos perdirbimo bendrovei - įtarimai vengus mokesčių

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI), patikrinusi Klaipėdos apskrities mėsos perdirbimo bendrovę, nustatė beveik 990 tūkst. litų vertės mėsos gaminių, apskaitytų kaip produkcijos likutis, trūkumą, taip pat nustatė, kad įmonė, vengdama mokesčių, nepagrįstai padidino veiklos sąnaudas, ir kitų pažeidimų.

Po mokestinio tyrimo, inicijuoto vykdant projektą "Skaidri gamyba", įmonė papildomai deklaravo per 210 tūkst. litų mokėtino pridėtinės vertės mokesčio ( PVM) ir sumažino deklaruotus mokestinius nuostolius.

Kontrolės veiksmai bendrovėje pradėti siekiant išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių įmonė deklaruoja abejotinus veiklos rezultatus. Atlikus inventorizaciją, įmonėje nustatytas produkcijos trūkumas. "Likučių" trūkumą bandyta teisinti apskaitos klaidomis, esą netinkamai nurašyti skerdimo procese atsiradę svorio netekimai, teigiama Klaipėdos AVMI pranešime spaudai.

Mokesčių inspektoriai neatmeta, kad produkcija buvo realizuota, o gautos pajamos neapskaitytos. Be to, nustatyta, kad įmonė "nurašė" ir apie 8 tonas mėsos, kuri per metus, kaip teigiama, buvo suvartota saviems poreikiams, bei nemažą kiekį mėsos, kuri "nudžiūvo" gamybos metu.

Dėl galimai neskaidrios įmonės veiklos medžiagą svarstoma perduoti teisėsaugai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder