Melo kaina - 8 eurai

Melo kaina - 8 eurai

Ant kojų sukėlęs specialiąsias tarnybas ir sustabdęs vieno didžiausių uostamiesčio prekybos centrų darbą kelioms valandoms liksi praktiškai nenubaustas. Pernai vasarą melagingai pranešę apie BIG prekybos centre padėtą sprogmenį Aistis Juozaitis ir Henrikas Mika pusmetį naktimis turės pasėdėti namie ir sumokėti "net" 8,26 euro siekiančius nuostolius.

Tokį verdiktą vakar paskelbė Klaipėdos apylinkės teismas.

Pernai birželio viduryje du jaunuoliai, tuomet dar neturėję net 18 metų, nusprendė nevaikiškai papokštauti ir paskambinę pagalbos telefonu 112 pranešė apie BIG'e neva padėtą bombą.

Tuo metu prekybos centre kaip tik vyko didžiulės parduotuvės atidarymas, tad apie 13 val. sulėkusios specialiosios tarnybos evakavo per 3 tūkstančius žmonių. Po dvi valandas trukusių bombos paieškų buvo paskelbta, kad tai tebuvo tik melagingas pranešimas.

Beje, tarnybų darbą tuomet stebėjo ir patys nuteistieji. Patys pareigūnai ilgai netruko ir per porą dienų nustatė "pokštautojus".

Henrikas Mika. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Teismas nusprendė, kad apie sprogmenį pamelavę vaikinukai dėl savo jauno amžiaus ir prisipažinimo bei gailėjimosi neverti didelės bausmės, tad buvo nuteisti pusę metų nuo 22 iki 6 val. būti namuose (nebent tai trukdytų darbui arba mokslams). Nors tarnybos bei prekybos centre įsikūrusios bendrovės pareiškė civilinius ieškinius, joms mažai ką pavyko pešti.

8,4 tūkst. eurų dydžio ieškinį pareiškusi "Rimi Baltic" gavo špygą, kadangi apskaičiuoti nuostoliai dėl negalėjusios dirbti parduotuvės nėra realiai patirti, tad ir neatlygintini. Panašiai buvo atsakyta ir kitoms, mažesnius ieškinius pateikusioms, parduotuvėms.

Patys nuteistieji po posėdžio neslėpė džiaugsmo. H. Mika tikino, jog tikėjosi kelių tūkstančių eurų siekiančios baudos, todėl nuosprendžio neketina skųsti. Melagingą skambutį vaikinas bandė nurašyti jaunatviškam kvailumui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder