Medžioklių sučiuptas plėšikas išgirdo nuosprendį

Medžioklių sučiuptas plėšikas išgirdo nuosprendį

Ginklą iš kaimyno atėmęs ir vėliau su juo brakonieriaujantis sučiuptas Kretingos rajono gyventojas už tai turės ne vienerius metus praleisti pataisos namuose.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Egidijui Skuodui. Jis už plėšimą, neteisėtą šaudmenų bei šaunamojo ginklo laikymą nuteistas kalėti 7 metus bausmę atliekant pataisos namuose.

Istorija prasidėjo dar 2011 metų spalio 6-osios vėlų vakarą. Tąkart iš medžioklės automobiliu grįžtantį medžiotoją Joną Antaną Viršilą netoli namų Rūdaičiuose užpuolė 4 kaukėti plėšikai, vyrą sumušė ir pagrobė jo medžioklinį šautuvą, šovinius bei prožektorių.

Pagal šį pranešimą buvo pradėtas tyrimas, tačiau kaltininkų nepavyko rasti ilgiau nei metus. Ir vienas iš jų nukentėjusiojo kolegoms medžiotojams įkliuvo pats.

2012 gruodžio 10-ąją viename Klaipėdos rajono miške medžiojantys vyrai pastebėjo, kad iš vieno bokštelio iššoko nepažįstamas ir nubėgo į mišką, jį imta sekti sniege paliktais pėdsakais. Nors buvo naktis, o oro temperatūra - minusinė, E. Skuodą jie surado pasislėpusį po upelyje esančiu kelmu - bėglys buvo tik iškišęs galvą, kad galėtų kvėpuoti.

Medžiotojai E. Skuodą sulaikė ir į įvykio vietą iškvietė policininkus bei aplinkosaugininkus. Kitą dieną po to upelyje buvo rastas ginklas ir šoviniai.

Paaiškėjo, jog šautuvas - tas pats, kuris buvo atimtas iš J. A. Viršilo. Tad E. Skuodui, kuris yra šio medžiotojo kaimynas, buvo pareikšti kaltinimai ginkluotu apiplėšimu, neteisėtu dideliu kiekiu šaudmenų bei ginklo laikymu. Įtariamasis iki teismo buvo suimtas.

Proceso metu jis kaltę neigė, iš pradžių sakė, kad šautuvą iš kaimyno atėmė, mat šis pamiškėje ginkluotas girtavo, vėliau parodymus pakeitė ir teigė, jog ginklą rado miške. Savo bendrų neišdavė - jų atveju tyrimas išskirtas, bendrininkai ieškomi. Tiesa, nepavyko įrodyti, kad apiplėšimas buvo ginkluotas, o šovinių kiekis - 63 - nelaikomas dideliu. Nepaisant to, E. Skuodui skirta gana griežtas nuosprendis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder