Manekenės byla: nebylūs kaltinamieji kratosi kaltės, bet vienas jų spruko iš salės nuo nepatogių klausimų

Manekenės byla: nebylūs kaltinamieji kratosi kaltės, bet vienas jų spruko iš salės nuo nepatogių klausimų

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas atverė 2017 metais tragiškai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės bylą, kurią sudaro net 18 tomų. Į jį atvyko ir kaltinamieji medikas Aivaras Miltenis bei režisierius Ričardas Pinikas.

D. Didžiūnaitytė mįslingomis aplinkybėmis žuvo 2017 metų lapkritį, iškritusi iš Klaipėdoje esančio viešbučio 14-ojo aukšto.

"Dėl fizinio skausmo sukėlimo, išžaginimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, poveikio liudytojui", - štai taip skamba pareikštų kaltinimų sąrašas.

Šiuo metu Mažeikių ligoninėje dirbantis A. Miltenis, teismui paskelbus pertrauką nutarties dėl viešo ar neviešo teismo posėdžio surašymui, spruko iš salės. Žurnalistų klausiamas, ar pripažįsta jam pareikštus kaltinimus, vyras ištarė: "Oi juokingi jūs žmonės".

RUOŠIASI KOVAI. Į teismo salę žingsniuojantis Ričardas Pinikas turės atremti sunkius kaltinimus. Jono VALAIČIO nuotr.

Kaltinamąjam atstovaujantis advokatas Henrikas Mackevičius teigė, kad detalesnę poziciją, kodėl jo klientas esąs nekaltas, pateiks baigiamosiose kalbose.

H. Mackevičius aiškino, kad A. Miltenis jau davė parodymus policijai, ikiteisminio tyrimo teisėjui.

"Tačiau pagal aukščiausiojo teismo praktiką jo parodymai yra nenaudotini, todėl kad jis pirmiau kalbėjo kaip liudytojas, o dabar jis yra kaltinamasis", - aiškino advokatas.

Paklaustas, ką A. Miltenis aiškina apie situaciją, H. Mackevičius kalbėjo: "Būvimas su mergina tai nereiškia išžaginimo. Kad jis padarė nusikaltimą mes nesutinkam. Ir mes pasistengsim teismą tuo įtikinti."

ĮSITIKINIMAS. Aivaro Miltenio advokatas Henrikas Mackevičius aiškino, kad poziciją, kodėl medikas esą yra nekaltas, pateiks baigiamojoje kalboje. Jono VALAIČIO nuotr.

Tačiau aplinkybių, ką A. Miltenis veikė su manekene, advokatas atskleisti nesutiko.

Su kaltinimais teigė nesutinkantis ir kartu su advokate į teismą atvykęs Ričardas Pinikas. Tačiau daugiau jis taip pat nieko nekomentavo.

Nukentėjusiąja pripažintai D. Didžiūnaitytės mamai atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas aiškino, kad pareikšti kaltinimai nėra pilni.

"Manau, kad teismas vertins ir priims sprendimą. <...> Perkvalifikuoti ir perduoti bylą į apygardos teismą pagal teismingumą. <...> Pirmiausia tai dėl narkotinių medžiagų platinimo, toliau aišku kelsime klausimus ir dėl visų kitų veikų apie ką esu kalbėjęs, tai yra ir dėl nužudymo, ir dėl prekybos žmonėmis. Tos veikos turėtų būti tiriamos", - įsitikinęs jis.

Advokatas aiškino esąs nustebęs, kad bylą sudaro net 18 tomų, tuo metu kaltinamasis aktas, reziumuojantis visą tyrimo eigą, sudaro tik 6 lapus. "Jūs galite tik įsivaizduoti koks darbas yra atliktas prokuroro", - nusivylimo neslėpė jis.

D. Didžiūnaitytės artimuosius papiktino ir tai, kad buvo panaikinti įtarimai dėl privedimo prie savižudybės. Prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė aiškino, kad byla buvo sudėtinga nustatant aplinkybes.

"Buvo nustatyta, kad nepadaryta nusikalstama veika", - paklausta, kodėl panaikinti kai kurie kaltinimai, glaustai paaiškino prokurorė ir patikino, kad tokį sprendimą lėmė visa byloje esančių duomenų visuma.

Žurnalistus G. Černiauskas patikino, kad žuvusiosios artimieji iš kaltinamųjų reikalaus net 200 tūkst neturtinės žalos ir 2 tūkst. turtinės žalos atlyginimo.

NEKALBUS. Į teismo salę įžengęs Ričardas Pinikas buvo nekalbus. Jis teigė su kaltinimais nesutinkantis. Jono VALAIČIO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder