Londone išlaisvinta prekiautojų žmonėmis įkalinta gargždiškė

Londone išlaisvinta prekiautojų žmonėmis įkalinta gargždiškė

Bendromis Lietuvos ir Didžiosios Britanijos policijos pareigūnų pastangomis iš prekiautojų žmonėmis nelaisvės Londone išlaisvinta jauna Klaipėdos rajono gyventoja, apie pagrobimą pranešusi viename socialiniame tinklalapyje.

Penktadienį, po operatyvių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato ir Jungtinės Karalystės Londono Metropolitano policijos, koordinuojant Lietuvos kriminalinės policijos biurui, veiksmų užkirstas kelias dar vienos lietuvės seksualiniam išnaudojimui Jungtinėje Karalystėje.

Merginos - 1991 m. gimusios V. M. - artimieji į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariatą pagalbos kreipėsi ketvirtadienį po pietų. Įtariant prekybą žmonėmis, penktadienį ryte informacija perduota Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos Prekybos žmonėmis tyrimo skyriui. Šio skyriaus bendradarbiavimas su Londono Metropolitano policijos Žmonių išnaudojimo ir organizuoto nusikalstamumo padaliniu truko tik 4 valandas, kol mergina buvo surasta ir jai suteikta reikiama pagalba. Vienas asmuo buvo sulaikytas. Šios operacijos sėkmę lėmė ne tik operatyvūs policijos veiksmai, bet ir greita artimųjų reakcija.

Nuo praėjusių metų lapkričio į Didžiąją Britaniją išvykusi mergina ketvirtadienį viename socialiniame tinklalapyje pranešė, kad yra laikoma uždaryta.

Policija atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu padaugėjo pranešimų apie galimus lietuvių pardavimus kitose valstybėse, todėl skatina visuomenę būti atsargią priimant darbo pasiūlymus užsienyje, o patekus į tokią situaciją - nedelsiant pranešti artimiesiems arba patiems kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder