Ligonių kasų vado veiklą tirs toliau

Ligonių kasų vado veiklą tirs toliau

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Alfridas Bumblys neatsikratė įtarimų dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas panaikino miesto apylinkės teismo nutartį, pagal kurią turėjo būti nutrauktas ikiteisminis tyrimas A. Bumbliui iškeltoje baudžiamojoje byloje.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus apskųstą nutartį buvo priėmusi Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Eugenija Šatkuvienė.

"Kadangi teismas nutartį panaikino, ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba bus tęsiamas", - vakar sakė apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė.

Įtarimai piktnaudžiavus tarnyba A. Bumbliui buvo pareikšti dar pernai rudenį, jis kuriam laikui buvo nušalintas nuo pareigų.

Į šiuos nemalonumus ligonių kasos vadovą įpainiojo net kelerius metus užtrukęs konfliktas su Klaipėdos universitetine ligonine (KUL).

Įvairių instancijų teismai buvo konstatavę, kad A. Bumblys priėmė neteisėtus ir teisės aktais nepagrįstus sprendimus, kuriais buvo atsisakyta KUL ir Klaipėdos TLK 2009-2010 m. sutartis papildyti stacionariomis psichiatrijos paslaugomis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder