Lietuvoje atliekamais tyrimais poligrafu domisi ir latviai

Lietuvoje atliekamais tyrimais poligrafu domisi ir latviai

Antradienį Vadovybės apsaugos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos su darbo vizitu lankosi pagrindinė ir geriausia Latvijos Respublikos tyrimu poligrafu ekspertė, asmenų psichologinių-kriminalistinių tyrimų ekspertė Latvijos Respublikos saugumo policijos pareigūnė Iveta Ivančika. Šiame darbo susitikime dalyvauja ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Pagrindinis Latvijos Respublikos saugumo policijos pareigūnės vizito tikslas - susipažinti su Lietuvoje ikiteisminio tyrimo bylose naudojama tyrimo poligrafu metodika, Aplinkybių žinojimo testu (ang. Event knowledge test), kuris pastaruoju metu buvo pripažintas JAV, Kanadoje, Japonijoje, Izraelyje, Lenkijoje ir kt. šalyse.

Taip pat darbinio susitikimo metu bus apsikeista praktine patirtimi minėtuose tyrimuose, kita reikšminga informacija, kuri gali būti naudinga abiems šalims. Susitikimo metu bus aptartas balso analizatoriaus ir kitų psichologinių-emocinių instrumentų taikymas ne tik ikiteisminio tyrimu metu, bet ir šių instrumentų taikymas kituose tyrimuose ir veiklose.

Tokie susitikimai yra ypač aktualūs ir naudingi plėtojant šalių darbinius santykius bei tobulinant tyrimu poligrafu metodikas bei atlikimo kokybę, teigiama policijos departamento pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder