Laki fantazija siunčia moterį už grotų

Laki fantazija siunčia moterį už grotų

Muilo operų scenarijų kūrėjai galėtų daug ko pasimokyti iš 24 metų Mažeikių rajono gyventojos Simonos Gaudiešienės. Jauna moteris realiame gyvenime savo vyrui ir artimiesiems kūrė tokias pasakas, kurios nepadarytų gėdos žymiausiems pasaulio televizininkams. Tik visos jos baigėsi ne laimingai, o baudžiamąja byla ir teismu.

Surašę kaltinamąjį aktą Telšių apylinkės prokuratūros prokurorai Mažeikių rajono apylinkės teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurią inspiravo šio rajono gyventojos S.Gaudiešienės įvykdyti nusikaltimai. Teisėsaugininkams teko paplušėti, kol išnarpliojo kartą jau teistos jaunos moters melu ir fantazijomis apipintą istoriją, už kurią jai gresia iki 6 metų nelaisvės.

Ji prasidėjo 2013 metų žiemą, kai tuomet dar tik 21 metų Simona savo artimiesiems ir vienam pora metų vyresniam jaunuoliui pranešė džiugią žinią, kad laukiasi jo kūdikio. Vaikinas pasielgė garbingai ir pasiūlė susituokti. Pora kreipėsi į vietos Civilinės metrikacijos skyrių. Pora, nors ir neturėjo jokių jaunosios nėštumą patvirtinančių įrodymų, buvo sutuokta išimties tvarka. Būtiną pažymą žadėta pristatyti vėliau.

Nors liekna žmonos figūra ir kėlė įtarimų, ji vyro abejones išsklaidė sakydama, kad pilvas nepadidėjo, nes nėra daug vaisiaus vandenų, o ir pats vaisius nedidelis. Po kiek laiko S.Gaudiešienė vyrui ir artimiesiems pranešė išvažiuojanti gimdyti į Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikas. Gegužės viduryje paskambinusi iš sostinės ji visus pradžiugino, kad pagimdė, tačiau uždraudė atvykti aplankyti savęs ir naujagimės. Neva atliktas cezario pjūvis ir dėl prastos sveikatos gimusi mergytė paguldyta į reanimaciją.

S.Gaudiešienė laiko veltui neleido. Siekdama kuo greičiau sutvarkyti dokumentus, kad dirbantis sutuoktinis galėtų išeiti tėvystės atostogų, ji faksu į Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrių atsiuntė vaiko gimimo pažymą. Kaip paaiškėjo vėliau, dokumentas suklastotas pasinaudojus internete rastu blanko pavyzdžiu ir surašant jame išgalvotus duomenis apie vaiko gimimą. Nieko blogo neįtarusios minėto skyriaus darbuotojos greitai išdavė vyrui ką tik gimusios dukros gimimo liudijimą ir į sąskaitą pervedė pinigus, kuriuos kaip paramą valstybė gimus vaikui skiria šeimai.

Kai visi šie formalumai buvo sutvarkyti, S.Gaudiešienė grįžo pas vyrą. Viena, nes dukrelės į namus neparsivežė. Paaiškino, kad dėl sveikatos būkles ji liko klinikose. Tačiau sutuoktiniui ir gimdyvės mamai jau pradėjo kilti įtarimų. Nuvykę į Vilniaus universitetinę ligoninę jie sužinojo, kad jokia S.Gaudiešienė joje net nebuvo pasirodžiusi.

Grįžęs iš sostinės vyras žmonos namuose neberado. Policija pradėjo oficialią jaunos moters, kaip dingusios be žinios, paiešką. Po kiek laiko, pavargusi slapstysis, S.Gaudiešienė pati parvyko į namus ir sutuoktiniui bei artimiesiems prisipažino, kad nėštumas ir gimdymas buvo tik jos fantazijos vaisiai. Ji net buvo radusi moterį, kuri apsimetė gydytoja ir vyrui patvirtino žmonos pasakojimą.

Dėl šios istorijos ikiteisminį tyrimą pradėję policininkai atskleidė, kad S.Gaudiešienė ne tik melavo savo artimiesiems, bet ir patuštino jų kišenes. Be vyro žinios naudojosi jo banko kortele ir ėmė pinigus iš sąskaitos. Kaip įtariama, pavogė sutuoktinio brolio elektroninės bankininkystės dokumentus ir skolinosi pinigus iš greituosius kreditus suteikiančių įmonių, net negalvodama jų grąžinti.

Manoma, kad nėštumą jauna moteris išsigalvojo siekdama ištekėti, o vėliau gimė planas suklastoti dokumentus ir apgaule pasisavinti pagal įstatymus tėvams po vaiko gimimo priklausančias išmokas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder