Kšištofo Lavrinovičiaus ir jo draugų linksmybės bare: už sumuštą LNK darbuotoją – tūkstantinė bauda

Kšištofo Lavrinovičiaus ir jo draugų linksmybės bare: už sumuštą LNK darbuotoją – tūkstantinė bauda

Nuo televizijos kameros neblaivų krepšininką Kšištofą Lavrinovičių apsaugoti bandęs Pakruojo gyventojas Dovydas Serva neišvengė baudžiamosios atsakomybės.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad kartą jau teistas 30 metų D. Serva pripažįstamas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kai Vilniaus centre užpuolė LNK televizijos darbuotoją.

Teisėja Ainora Kornelija Macevičienė nusprendė, kad kartą jau dėl analogiško nusikaltimo teistas šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenantis D. Serva į valstybės biudžetą turės sumokėti 16 MGL dydžio (2 080 Lt) baudą.

Šią baudą nuteistasis turės sumokėti per du mėnesius. Tiesa, teismo nuosprendį D. Serva dar galės skųsti apeliacine tvarka – ar šia teise jis pasinaudos, kol kas neaišku, nes išklausyti verdikto į teismą jis neatvyko.

Baudžiamojon atsakomybėn D. Serva buvo patrauktas po skandalingos istorijos, kai dar praėjusių metų liepos 23-osios vakarą, apie 18 val., Vilniuje, Etmonų g., šalia kavinės „Bix“, jis be jokios priežasties užpuolė ir sumušė LNK televizijos vairuotoją. Prie baro televizijos operatorių atvežusiam vairuotojui D. Serva smogė kartą į veidą.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad kaltinamasis ne tik sužalojo nukentėjusįjį, bet ir tokiu savo elgesiu aplinkiniams sukėlė didelį išgąstį bei juos šokiravo.

Bylos duomenimis nustatyta, kad tą vakarą krepšininkas K. Lavrinovičius su dviem draugais linksminosi „Bix“ bare. Gavę informacijos apie agresyviai bare besielgiantį neblaivų krepšininką ir jo draugus, netrukus į įvykio vietą atvyko LNK televizijos Žinių tarnybos darbuotojai – juos pamatęs K. Lavrinovičiaus asmens sargybiniu pasivadinęs skustagalvis (vėliau paaiškėjo, kad tai – D. Serva) ėmė šaukti ant nekviestų svečių ir operatorių ginti stojusiam vairuotojui smogė į veidą.

„Man nepatiko, kad esu filmuojamas“, – teisme pareiškė D. Serva.

Kaltinamasis prisipažino, kad tądien bare gėrė alų, paskui prie jo prisėdo nepažįstami vyrai, su kuriais šis tęsė linksmybes, o netrukus pastebėjo, jog yra filmuojamas.

D. Serva atsiprašė nukentėjusiojo televizijos darbuotojo, teigė, kad dėl to, kas nutiko, labai gailisi – esą dėl visko kaltas tik alkoholis.

Pagrindinis šios istorijos herojus krepšininkas K. Lavrinovičius teisme nebuvo apklaustas – kaltinamasis pripažino jam pateiktus kaltinimus, todėl byla buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka. Tiesa, nustatyta, kad krepšininkas konflikte nedalyvavo – tik jį stebėjo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder