Korupcija įtariamo valdininko byla jau baigiama

Korupcija įtariamo valdininko byla jau baigiama

Antradienį Klaipėdos rajono apylinkės teisme toliau buvo nagrinėjama rajono savivaldybės administracijos tarnautojo Vytauto Tirevičiaus baudžiamoji byla, kurioje jis įtariamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba bei dokumentų klastojimu.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį V. Tirevičius, tuo metu dirbęs rajono savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir sąvadų skyriaus vedėju, pateko dar 2009-ųjų vasarą. Valdininkas buvo nušalintas nuo pareigų ir sulaikytas įtarus jį dėl galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Pasibaigus teismo skirtam suėmimo terminui, V. Tirevičius grįžo atgal į savivaldybę, kur buvo priimtas dirbti į Bendrąjį skyrių vyriausiuoju specialistu. Šiose pareigose jis yra iki šiol.

Bylos tyrėjai, surinkę nemažai pasikartojančių nusikalstamos veikos epizodų įrodymų, teigia, kad V. Tirevičius veikė sistemingai ir ne tik priimdavo klientų dovanas, tačiau ir provokavo duoti kyšį. Byloje užfiksuoti keli epizodai, kai valdininkas esą siekdavo palengvinti interesantams biurokratinius kelius - už atlygį statybų techniniai projektai nuolatinės statybos komisijos svarstymui buvo pateikiami be eilės.

Šiuo metu bylos nagrinėjimas artėja prie pabaigos. Pasak Klaipėdos rajono apylinkės teismo pirmininko Vandalino Vainiaus, byla jau išnagrinėta iš esmės. Kitas teismo posėdis paskirtas sausio 24-ąją, kuomet ketinama išnagrinėti papildomus teismui pateiktus duomenis, taip pat bus išklausyti teisminiai ginčai, proceso dalyvių paskutinieji pasisakymai ir kita.

"Nutartis šioje byloje bus paskelbta vėliau", - "Vakarų ekspresui" sakė  V. Vainius.
V. Tirevičiui gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder