Kontrabandines cigaretes į Lietuvą bandė įvežti slovakai

Kontrabandines cigaretes į Lietuvą bandė įvežti slovakai

Antradienį Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai Panemunės kelio poste sulaikė cigaretes, kurias paslėpę vilkikuose gabeno du Slovakijos piliečiai. Neteisėtai gabenti tabako gaminiai įvertinti daugiau nei 8 tūkst. litų.

Krovininiai automobiliai "Volvo" ir "Scania", vairuojami Slovakijos piliečių A. K. ir M. K., iš Rusijos į Panemunės kelio postą atvyko apie 23 val. Vairuotojai muitinės pareigūnams nedeklaravo gabenantys daugiau daiktų, nei leidžiama įvežti be apribojimų, tačiau atlikus detalius transporto priemonių patikrinimus paaiškėjo, kad vyriškiai išslapstę vilkikų kabinose gabeno nemažą kiekį cigarečių, paženklintų rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Nors cigaretes vyriškiai pasistengė išslapstyti automobilių kabinose po apmušalais, tačiau ši gudrybė jiems nepadėjo – pareigūnai viename iš vilkikų aptiko 720 pakelių cigarečių "Jin Ling" su rusiškomis banderolėmis, o kitame – 530 pakelių cigarečių "Jing Ling" ir "L&M" su rusiškomis banderolėmis.  

Abiejų vyriškių gabentos kontrabandinės cigaretės sulaikytos, vairuotojams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už šiuos pažeidimus jiems gresia baudos nuo 5 000 iki 10 000 litų.

Sulaikytos ir abi transporto priemonės – vilkikai su puspriekabėmis, todėl kontrabandos gabentojai gali netekti ne tik cigarečių, bet ir jų gabenimo priemonių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder