Kontrabandai slėpti tinka ir gesintuvai

Kontrabandai slėpti tinka ir gesintuvai

Antradienį Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pasienyje su Kaliningrado sritimi sulaikė Lietuvos pilietį, bandžiusį įvežti baltarusiškų bei rusiškų cigarečių.

Apie 17 val. iš Kaliningrado srities automobiliu "Volvo 850" į Nidos kelio postą atvykęs 55 m. A. Z. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo automobilio kuro bake gabenantis 70 litrų degalų ir du pakelius cigarečių.

Muitinės pareigūnams nutarus atlikti išsamų transporto priemonės tikrinimą, automobilio vairuotojas, privažiavęs tikrinimo angarą, staiga išlipo iš mašinos ir šalia vartų ant žolės padėjo juodos spalvos paketą, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo 80 pakelių cigarečių FEST, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Išsiaiškinus įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad minėtas paketas prie automobilio dugno buvo pritvirtintas magnetais.

Detalaus transporto priemonės tikrinimo metu muitinės pareigūnai aptiko ir daugiau neteisėtai gabentų tabako gaminių: 16 pakelių cigarečių rasta lengvojo automobilio važiuojančių ratų gaubtuose, dar 27 pakeliai - dviejuose gesintuvuose įrengtose slėptuvėse.

Automobilis ir per tūkstantį litų įvertinti tabako gaminiai sulaikyti, Lietuvos gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia 5-10 tūkst. litų bauda su cigarečių ir automobilio konfiskavimu.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder