Konteineryje rastų dvynukų gimdytojai bausmė nepakeista

Konteineryje rastų dvynukų gimdytojai bausmė nepakeista

Nuo to laiko, kai Klaipėdoje buvo rasti į atliekų konteinerį išmesti naujagimių kūneliai, praėjo daugiau kaip ketveri metai ir tik dabar šioje byloje padėtas galutinis taškas.

Dvynukų lavonėliai Sausio 15-osios gatvėje esančiuose konteineriuose rasti 2009 metų gegužės 4-ąją, Motinos dienos ryte, teismo proceso metu pripažinta, kad juos pagimdė klaipėdietė Viktorija Filiponenko (gim. 1985 m.), kuri vieną iš berniukų nužudė, o kitas jau gimė negyvas, vaikų palaikai buvo išmesti į konteinerį.

Taip pat nustatyta, jog nuo aplinkinių nėštumą slėpusi mergina netrukus po šio kraupaus įvykio išvyko slapstytis į užsienį.

Tik pradėjus tyrimą įtarimai šiuo kraupiu nusikaltimu buvo pareikšti tauragiškei Tamarai Miliūnienei. Ši moteris vėliau už tokią klaidą iš valstybės pareikalavo 100 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti, tačiau teismas uždarame posėdyje ieškinį patenkino iš dalies.

Tuo tarpu tikrąją kaltininkę Ispanijos mieste Barselonoje pavyko surasti tik po pusantrų metų, o kadangi ji buvo nėščia, moters pargabenimas užtruko: ji prieš teismą Klaipėdoje stojo tik 2011 metų balandį, po to, kai užsienyje pagimdė dvynukes ir buvo parvežta.

Įrodžius tai, kad moteris kalta tik dėl vieno naujagimio mirties, praėjusių metų kovo 30-ąją V. Filiponenko nuteista 10 metų nelaisvės, tačiau savo kaltę neigusi klaipėdietė siekė bausmės sušvelninimo ir net išteisinimo, o prokurorai - atvirkščiai: įrodyti, kad ji kalta dėl abiejų vaikų mirčių, tačiau šiemet sausį Lietuvos apeliacinis teismas atmetė abiejų pusių skundus.

Siekdama griežtesnės bausmės (14 metų nelaisvės) klaipėdietei Generalinė prokuratūra kreipėsi į Lietuvos aukščiausiąjį teismą ir reikalavo bylą nagrinėti apeliacinėje instancijoje, tačiau prokurorų skundas buvo atmestas. Nepavyko įrodyti ir to, kad nuteistoji privalo valstybei grąžinti per 12 tūkst. litų už jos pargabenimą iš Ispanijos į Lietuvą.

Į V. Filiponenko bausmės laiką įskaičiuotas suėmime išbūtas laikas nuo 2010 metų gruodžio. Taigi, ketvirtadalį paskirtos bausmės ji jau atliko.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder