Kodėl benamiui prireikė ginklo?

Kodėl benamiui prireikė ginklo?

Klaipėdos nakvynės namuose praėjusią savaitę apsilankę uostamiesčio pareigūnai pas vieną 40-metį vyrą atrado ginklą ir kastetą. Patikrinimas surengtas po to, kai policija gavo nakvynės namų vadovybės prašymą. Ar tai reiškia, kad darbuotojai jau įtarė, kad gyventojai su savimi turi draudžiamų daiktų? Kodėl benamiai mano, kad jiems prireiks ginklų?

Tai, kad šios įstaigos gyventojai jaučiasi nesaugiai, Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė neigė.

"Tai yra prevencijos tikslais. Dirbame su socialinės rizikos suaugusiais asmenimis, grįžta ir iš įkalinimo įstaigų. Svarbu pažymėti, kad socialiniai darbuotojai neturi įgaliojimų vykdyti kratų, galima tik paklausti, ar turi su savimi neleistinų daiktų. Taigi, tokiu būdu mes vykdome prevenciją", - paklausta, kodėl nakvynės namų darbuotojai paprašė policijos patikrinti gyventojus, sakė ji.

A. Kontrimaitė teigė, kad spėlioti, ar gyventojai ginklų su savimi gali turėti todėl, nes jaučiasi nesaugiai, negalinti. "Nelabai norėčiau spėlioti ir kelti hipotezes. Aš nežinau", - sakė ji.

Tačiau kartu nakvynės namų direktorė pridūrė pati nepastebėjusi, kad benamiai, prisiglaudę nakvynės namuose, jaustųsi nesaugūs.

"Tie visokie pavieniai atvejai, kai įvyksta viešosios tvarkos pažeidimai, tarpusavio santykių aiškinimaisi, taip, jie nutinka, bet jie pavieniai. O taip tai nepastebėjome, kad bijotų. Atvykę į įstaigą jie laiką leidžia ramiai. Žmonės gyvena ir bendrauja tarpusavyje įprastai", - tikino A. Kontrimaitė.

Ji teigė, kad vyras, kuris su savimi turėjo ginklą ir kastetą, žinoma, bus baudžiamas įstatymų numatyta tvarka policijos pareigūnų. Tačiau nakvynės namai taip pat yra nustatę vidines tvarkos taisykles, tad tokį jo elgesį įvertins.

"Jam atsakomybę už tuos daiktus taikys policija pagal įstatymą, o įstaigoje - pagal vidaus tvarkos taisykles, kuriose numatyti pažeidimai. Taigi, jam bus surašytas vidaus tvarkos taisyklių pažeidimo aktas", - kalbėjo A. Kontrimaitė.

Tačiau ji patikino, kad benamis vyras į gatvę varomas nebus. "Tai yra benamiai, mes kalbam apie žmones, kurie neturi gyvenamosios vietos. Be to, toks pažeidimas nebūtų pats šiurkščiausias. Taigi, jis gali grįžti ir toliau naudotis paslaugomis", - aiškino A. Kontrimaitė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė taip pat informavo, kad patikrinimo metu pareigūnai pas nakvynės namų gyventojus aptiko ir kontrabandinių cigarečių - dėl to pradėta administracinė teisena.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder