Klaipėdos pareigūnai - tarp puikiausių Lietuvos seklių

Klaipėdos pareigūnai - tarp puikiausių Lietuvos seklių

(1)

Vilniuje pagerbti geriausi metų sekliai.

Konkurso "Geriausi Lietuvos kriminalinės policijos padalinių pareigūnai“ ketvirtosios vietos laimėtojais pripažinti Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro 2-ojo skyriaus viršininkas Ramūnas Strazdauskas, to paties skyriaus vyriausiasis tyrėjas Donatas Matulaitis ir vyresnysis tyrėjas Ramūnas Geraskinas, Palangos miesto PK Kriminalinės policijos skyriaus vyresnieji tyrėjai Viktoras Mockus ir Arūnas Pocius, Operatyvinės veiklos biuro 2-ojo skyriaus specialistai Vitalijus Albrikas bei Evaldas Plankys.

Pareigūnai paskatinti už profesionaliai atliktą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl Palangoje veikusios organizuotos grupės veiklos.

Organizuota grupė, kurios branduolį sudarė 7 aktyvūs nariai, pasižymėjo ypatingu atsargumu ir konspiracija, kruopščiai ir konspiratyviai planuodavo bei žaibiškai vykdydavo nusikalstamas veikas, palaikė ryšius su kitų miestų nusikalstamo pasaulio atstovais.

Kai kurie iš nusikaltimų (pasikėsinimas pagrobti bankomatą ir įžūli vagystė iš prabangiais daiktais prekiaujančios parduotuvės) buvo rezonansiniai – sukėlė didelį visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą.

Nustatyta, kad gaujos nariai pagrobė (kėsinosi pagrobti) iš nukentėjusiųjų daugiau nei 760 000 Lt vertės turto. Tyrimo metu rasti ir teisėtiems savininkams grąžinti 4 keturračiai motociklai, 3 motociklai bei 2 automobilių priekabos.

Ikiteisminio tyrimo metu ištirta 14 baudžiamųjų bylų, nustatyti 24 nusikalstamų veikų epizodai.

Klaipėdos apskrities VPK vadovybės nuomone, šis tyrimas- viena iš stambiausių ir sėkmingiausių pastarųjų metų operacijų, nukreiptų prieš Klaipėdos apskrityje veikiančias stambias ir gerai organizuotas vagystes vykdančias gaujas.

Policijos pareigūnams įteikti konkurso "Geriausi Lietuvos kriminalinės policijos padalinių pareigūnai“ diplomai.

O 2010 metų konkurso "Geriausi Klaipėdos apskrities VPK kriminalinės policijos padalinių tyrėjai“ trečiosios vietos laimėtoju pripažintas Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro 4-ojo skyriaus vyresnysis tyrėjas Gintaras Sabalionis.

Prieš metus analogiškame konkurse G. Sabalionis buvo užėmęs ketvirtąją vietą.

Konkurso komisija įvertino 2010 metais G. Sabalionio atliktą ilgalaikį ir sudėtingą tyrimą dėl Klaipėdos mieste veikusios jaunimo (16-23 metų amžiaus asmenų) nusikalstamos grupuotės, kurios nariai augino ir platino narkotinę medžiagą – kanapes ir jų dalis.

Žvalgybiniais duomenimis, kaltininkų didžiausia narkotinių medžiagų apyvarta siekdavo iki 500 g kanapių ir jų dalių per savaitę. Per kratas pas įtariamuosius rasta ir paimta apie 300 g kanapių ir jų dalių, kanapių sėklos, svarstyklės, netikri pinigai, šovinys. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti 6 grupuotės nariai, 4 kaltininkams taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Tyrimo metu G. Sabalionis ir kiti pareigūnai glaudžiai bendradarbiavo su neabejingais Klaipėdos miesto gyventojais, vienos Klaipėdos miesto gimnazijos administracija.

Operacijos metu sulaikyti ir narkotines medžiagas vartojantys asmenys, tarp jų - ir nepilnamečiai.

Tęsdamas slapto pobūdžio ikiteisminio tyrimo veiksmus G. Sabalionis nustatė asmenį, kuris ne tik platino narkotines medžiagas, bet ir Skuodo rajone, namo rūsyje, specialiai įrengtoje patalpoje su būtinu apšvietimu, automatiniu drėgmės ir temperatūros palaikymu, augino kanapes. Per kratą pas įtariamąjį rasta apie 130 g pardavimui paruoštų kanapių ir jų dalių, taip pat 34 auginami, 3 džiovinami kanapių krūmai (apie 630 g).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder