Klaipėdos bendrovė algas krovėjams mokėjo vokeliuose

Klaipėdos bendrovė algas krovėjams mokėjo vokeliuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl krovos darbais ir muitinės tarpininkavimu besiverčiančios uostamiestyje registruotos bendrovės apgaulingo apskaitos tvarkymo. Pirminiais duomenimis, bendrovėje dirbusiems krovėjams ir nelegaliems darbuotojams buvo išmokėta daugiau nei 400 tūkstančių litų neoficialių atlyginimų.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnais, atskleidė, kad neoficialūs darbo užmokesčiai buvo mokami bendrovės krovėjams, kurie perkraudavo įvairias prekes iš jūrinių konteinerių į geležinkelių vagonus. Vagonus kraudavo ir nelegalūs krovėjai, kuriems bendrovė buvo paruošusi fiktyvias darbo sutartis. Jos būdavo ruošiamos siekiant apsisaugoti nuo tikrintojų, kad būtų galima skubiai įrašyti datą ir tikrintojams parodyti, kad darbuotojas dirba pirmą dieną. Pirminiais skaičiavimais, krovėjams daugiau nei 400 tūkstančių litų neoficialaus darbo užmokesčio išmokėjusi bendrovė į valstybės biudžetą nesumokėjo apie 220 tūkstančių litų mokesčių.

Tyrimo metu atlikta 16 kratų Klaipėdoje ir Kybartuose – bendrovės patalpose, administracijos darbuotojų namuose. Kratų metu rastos ir išimtos informacinės laikmenos, kuriose išsaugota dviguba buhalterinė apskaita.

Tyrimo metu nustatyta, kad bendrovė verčiasi ne tik krovos darbais, bet ir muitinės tarpininkavimu, sandėliavimu, muitinės draudimu ir kita veikla. Bendrovė muitinės tarpininkų paslaugas teikė tiek Klaipėdoje, tiek Kybartuose. Įtariama, kad dalis pajamų, gautų teikiant muitinės tarpininkų paslaugas, nebuvo apskaitomos bendrovės buhalterijoje ir galėjo būti naudojami mokant neoficialius darbo užmokesčius.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Dar tikslinama, kiek gautų pajamų bendrovė neapskaitė, todėl nesumokėtų mokesčių suma gali padidėti.

Klaipėdos bendrovė įtariama sumokėjusi beveik pusę milijono litų vokeliuose

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder