Klaipėdoje paskelbta nuteistų čėčėnų paieška

Klaipėdoje paskelbta nuteistų čėčėnų paieška

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė Lietuvoje gyvenusių čėčėnų sutuoktinių Maliko ir Khadizhat Gatajevų paiešką.

Tai padaryta patenkinus Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymą.

Kaune anksčiau gyvenę vyras ir žmona 2009-ųjų birželį šio miesto apylinkės teisme pripažinti kaltais už nežymų savo globojamų našlaičių sveikatos sutrikdymą, grasinimą juos nužudyti, savavaldžiavimą panaudojant psichologinę prievartą ir nuteisti subendrintomis 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis.

Nuosprendis 2010 metų gegužę buvo apskųstas Klaipėdos apygardos teismui, tačiau, gavus apeliacinius skundus, čėčėnai dingo. Spėta, jog jie išvyko į Suomiją ir šioje šalyje prašosi politinio prieglobsčio, todėl teismas kelis kartus kreipėsi suomių teisingumo ministeriją su teisinės pagalbos prašymu pranešti K. ir M. Gataevams apie apeliacinės bylos nagrinėjimo laiką ir vietą, tačiau gautas atsakymas, kad šie asmenys Suomijoje nerasti. Be to, teismas prašė informuoti apie prieglobsčio suteikimą nuteistiesiems, bet Suomijos pareigūnai dėl teismui nežinomų priežasčių į šį paklausimą neatsako.

Gataevams taip pat paskirta kardomoji priemonė - suėmimas. Šios nutarties motyvas - sutuoktiniai slepiasi nuo teismo ir žino, kad yra pateikti jų pačių apeliaciniai skundai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder