Kelmiškis egzekutorius kalės 20 metų

Kelmiškis egzekutorius kalės 20 metų

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį išžaginimo ir nužudymo byloje. Kaltu šioje byloje pripažintas Kelmės rajono gyventojas Nerijus Bagdonas. 31-erių vyras, anksčiau teistas už pasikėsinimą nužudyti, kalės dvidešimt metų.

Paskirtą kalėjimo bausmę, kuri subendrinta su bausmėmis už anksčiau įvykdytus nusikaltimus, N.Bagdonas turės atlikti pataisos namuose.

Nuteistasis nužudytosios artimiesiems turės atlyginti apie 80 tūkstančių litų turtinės ir neturtinės žalos. Iš teismo salės išvedamas N.Bagdonas, kaip ir prieš nuosprendį, atkakliai slėpė savo veidą. Užsimaukšlinęs ant galvos džemperio gobtuvą jis stengėsi nežiūrėti ir į nuosprendžio išklausyti atvykusius auka tapusios moters artimuosius.

Tyrimo duomenimis, individualios miško ruošimo įmonės brigadininkas N.Bagdonas mikroautobusu "VW Transporter" pernai, liepos 14-osios vakarą, nusivežė 44 metų Genovaitę V. į mišką. Čia jis moteriškei pasiūlė santykiauti. Nesutikusi tai daryti, Želvių kaimo gyventoja buvo pargriauta ant žemės, nurengta ir išžaginta. Kai nukentėjusioji pagrasino apie išžaginimą pranešti policijos pareigūnams, N.Bagdonas ją ėmė mušti. Po egzekucijos stipriai sumušta nuoga auka buvo įkelta į mikroautobusą ir nugabenta Lapvarčių kaimo link. N.Bagdonas sustojo nuo įvykio vietos nuvažiavęs apie porą kilometrų, prie Varmės upelio ir, ištempęs moterį iš automobilio, paliko prie krūmų.

Nuo patirtų sumušimų nukentėjusioji mirė. Kūną, praėjus keturioms dienoms po moters dingimo, rado jos tėvas. Sulaikytas V.Bagdonas neneigė santykiavęs su Genovaite, tačiau tvirtino nežudęs. Svarstant jo suėmimo klausimą įtariamuoju tapęs vyras sakė gailisi dėl to, kas nutiko, ir prašė leisti jam pasimatyti su vaikais. Teisme vyriškis apsigalvojo ir ėmė lytinius santykius neigti. Jis teigė, kad tą vakarą moteriai tik sudavė kumščiais į galvą ir ji pargriuvo ant žemės.

N.Bagdonas teisėsaugai gerai žinomas. Vyriškis daugybę kartų baustas administracine tvarka, teistas už melagingą pranešimą.

Šiaulių apygardos teismas pernai, spalio mėnesį, N.Bagdonui skyrė devynerių metų kalėjimo bausmę už pasikėsinimą nužudyti - bendradarbio padegimą.

2009 metų kovą kelmiškis su kompanija girtavo Kelmės rajono Junkilų kaimo bute. Brigadininku dirbęs N.Bagdonas ėmė kaltinti 41 metų bendradarbį, kad šis pavogęs benzininį pjūklą.

Kivirčo įkarštyje N.Bagdonas ir jo bendrininkas sumušė bendradarbį ir, išvedę jį į lauką bei pasodinę į automobilį, nuvežė į pamiškę Kelmės rajone. Ten N.Bagdonas apipylė auką benzinu ir uždegė. Stipriai įvairias kūno vietas apdegęs vyras liko gyvas.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder