Keičiasi Klaipėdos policijos komisariato struktūra ir atlyginimai

Keičiasi Klaipėdos policijos komisariato struktūra ir atlyginimai

Nuo birželio 5-osios, vadovaujantis Lietuvos policijos vystymosi gairėmis 2016-2020 m., keičiasi ir Klaipėdos m. policijos komisariato struktūra. Komisariate nustoja veikti buvę Kriminalinės ir Viešosios policijos skyriai ir įkuriami du Veiklos skyriai: Pirmasis, Tilžės g. 34, ir Antrasis, Taikos pr. 117. Be to, Kriminalinės policijos Nusikalstamų veikų registravimo poskyris tampa Nusikalstamų veikų registravimo skyriumi.

Veiklos skyriams, kiekviename iš kurių dirbs po penkias grupes, vadovaus kompetentingi ir ilgametę patirtį turintys vadovai: Mindaugas Busilas ir Gintaras Lasickas. Po vieną grupę iš penkių, įkurtų kiekviename Veiklos skyriuje, aiškinsis nusikaltimus, o kitos keturios, pasidalinusios prižiūrimą teritoriją, atsakys už savosios dalies saugumą ir viešąją tvarką joje. Klaipėdos miesto PK pareigūnai nuolat patruliuos jiems paskirtoje miesto dalyje, nedelsdami reaguos į įvykius, dar greičiau atvyks į jų vietas ir padės nukentėjusiesiems.

Be iki šiol naudotų tarnybinių automobilių, Klaipėdos miesto PK gavo du visiškai naujus galingus ir moderniausia technika aprūpintus automobilius „Volkswagen Caddy“. Šias mašinas greitesniam reagavimui jau ir naudoja Pirmasis bei Antrasis veiklos skyriai.

Kai kurie gyventojai, įpratę prie ankstesniosios tvarkos, vis dar ieško policijoje vadinamųjų apylinkių inspektorių. Primename, kad šios pareigybės nuo 2017 m. nebėra, bet visas arčiausiai gyventojų dirbusių pareigūnų funkcijas atlieka Veiklos skyrių pareigūnai: persitvarkančiame Klaipėdos m. PK – Veiklos skyrių grupių vyriausieji.

Klaipėdos m. PK vadovas Gintautas Mačiulaitis visus abejojančiuosius pokyčių policijoje nauda nuteikia optimistiškai ir sako, jog nuo šiol pareigūnai „dar daugiau matys, skubiau sureaguos į iškvietimus ir dar greičiau priims ikiteisminių tyrimų bei administracinių bylų sprendimus“.

Jis primena, kaip turėtų elgtis gyventojai, kuriems prireikė policijos pagalbos: „Jei kyla pavojus ir reikalas skubus, visuomet nedelsiant turi būti renkamas telefono numeris 112. Jei situacija nereikalauja neatidėliotino reagavimo, galima patogiu metu ateiti į Pirmąjį ar Antrąjį komisariato veiklos skyrius, įkurtus nuo seno policijos naudojamose patalpose Tilžės g. ir Taikos pr., ir aptarti problemą. Pareigūnai čia kiekvieną pasitiks ir palydės pas kompetentingus kolegas“.

Be abejonės, pokyčiai komisariate bus naudingi ir jo darbuotojams: nuo liepos 1-osios jų atlyginimai ženkliai padidės: žemesniosios grandies pareigūnų – iki 700 eurų, viduriniosios – iki 850 eurų „į rankas“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder