Kauno pareigūnams įkliuvo heroino "prisivaišinęs" "Peugeot" vairuotojas

Kauno pareigūnams įkliuvo heroino "prisivaišinęs" "Peugeot" vairuotojas

Kauno rajone policijos pareigūnams įkliuvo nuo narkotikų apsvaigęs vairuotojas.

Praėjusį savaitgalį, vakare, magistralėje Vilnius - Kaunas - Klaipėda patruliavusių kelių policininkų dėmesį atkreipė kelio 127 km pavojingai manevruojantis automobilis "Peugeot 406".

Įjungę garsinius ir šviesos signalus, per garsiakalbį nurodę sustoti, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos patruliai sustabdė automobilį, įtardami, jog jo vairuojas - galimai neblaivus.

Automobilį vairavęs trisdešimtmetis klaipėdietis patruliams pasirodė mieguistas, susiaurėjusiais vyzdžiais bei sulėtėjusia reakcija. Patikrinus vairuotojo neblaivumą alkoholio matuokliu, paaiškėjo, jog vairuotojas blaivus (0,00 prom.).

Pasiteiravus, ar vairuotojas vartojęs draudžiamų medžiagų, jis patikino, kad ne. Pareigūnams paprašius aprodyti vairuojamą automobilį, vairuotojo pusėje esančioje daiktadėžėje aptikti 6 nedideli folijos paketėliai su baltos spalvos milteliais. Vairuotojas, pastebėjęs, jog pareigūnai rado tuos paketėlius, prisipažino, kad juose yra narkotinė medžiaga - heroinas. Vairuotoją nuvežus pasitikrinti dėl narkotinių medžiagų vartojimo, paaiškėjo, kad jis tikrai vartojęs narkotinių medžiagų, todėl vairuoti transporto priemonės negali.

Anot Kauno apskrities VPK atstovės Odetos Tumelytės, pareigūnams vyriškis prisipažino, kad ne pirmą kartą vartojęs narkotinių medžiagų važiuoja iš Vilniaus į Klaipėdą. Tačiau, jo spėjimu, matyt, šį kartą narkotikų poveikis buvo stipresnis, todėl jam buvo sunkiau vairuoti.

Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl vairavimo esant apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Už tai vyriškiui gresia bauda nuo 289 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo metų iki trejų, arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder