Kameros demaskuoja girtuoklius ir KET pažeidėjus

Kameros demaskuoja girtuoklius ir KET pažeidėjus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, vaizdo stebėjimo kamerų pagalba 2010 metais Klaipėdoje užfiksuoti 694 pažeidimo faktai ir sulaikyti 1328 asmenys.

Dažniausiai fiksuojami pažeidimai yra alkoholinių gėrimų gėrimas viešose vietose arba girto asmens pasirodymas viešose vietose ir Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikymas.

Už draudžiamą alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose  buvo sulaikyti 1037 asmenys,  už kelių eismo taisyklių pažeidimus – 208, už įvykdytą nedidelį chuliganizmą, neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo, bei kitus administracinius teisės pažeidimus – 83 pažeidėjai.

Teigiama, jog tyčinius nusikaltimus planuojantys asmenys vengia filmuojamų teritorijų, todėl kamerų stebimose miesto dalyse saugumas padidėja, tuo tarpu kitų pažeidimų akyla kameros akis užfiksuoja daugiau.  

Kameros ne tik fiksuoja pažeidimus, bet ir padeda juos tirti. Pernai Klaipėdoje buvo bent 30 situacijų, kai vaizdo įrašai prisidėjo ir prie nusikalstamų veikų tyrimų.

"Neretai užfiksuotas vaizdas praverčia ir ginčytinose situacijose nustatant tikrąjį kelių eismo taisyklių pažeidėją ar patį pažeidimo faktą. Taip pat naudojame medžiagą kaip įrodymą sprendžiant konfliktus tarp policijos pareigūnų ir galimų pažeidėjų", – sakė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos biuro prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius.

Dalis kamerų yra valdomos nuotoliniu būdu iš vaizdo stebėjimo centro. Kameras galima pasukti 360 laipsnių kampu, jos iki keliasdešimties kartų priartina vaizdą. Sutemus kameros automatiškai persijungia į naktinio matymo režimą. Jos taip pat yra atsparios blogoms oro sąlygoms, o įrengta signalizacijos sistema stebėjimo centrui automatiškai praneša apie galimus įrangos pažeidimus.

Klaipėdoje stebėjimo sistema baigta diegti 2009 metų pradžioje ir šiandien miesto saugumą stebi 57 kameros. Stacionarių ir valdomų vaizdo kamerų fiksuojami vaizdai operatyviai perduodami šių miestų policijos komisariatams ir skyriams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder