Kalvarijoje sulaikyti suklastotus dokumentus pateikę alžyrietis ir serbas

Kalvarijoje sulaikyti suklastotus dokumentus pateikę alžyrietis ir serbas

Kalvarijos užkardoje sulaikyti du įtartini užsieniečiai - alžyrietis ir serbas. Įtariama, kad alžyrietis pateikė suklastotą, o serbas - svetimą asmens dokumentą.

Šeštadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pareigūnai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos rajone kelyje Kaunas - Suvalkai patikrinti sustabdė maršrutu Kaunas - Londonas vykusį autobusą, kuris tuojau turėjo įvažiuoti į Lenkiją.

Keleivių dokumentų kontrolės metu vienas vyras pasieniečiams pateikė Prancūzijos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. Pareigūnams šis dokumentas iškart sukėlė įtarimą. Nustatyta, kad tai - klastotė.

Keleivio kuprinėje rastas tikras jo dokumentas - 28 metų Alžyro piliečiui išduotas pasas. Neabejojama, kad užsienietis suklastota prancūziška tapatybės kortele pasinaudojo siekdamas patekti ir būti Šengeno erdvėje.

Dar vieną įtartiną užsienietį pasieniečiai sulaikė šeštadienį vakare. Toje pačioje vietoje jie pasieniečiai sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį maršrutinį autobusą. Daugumos iš Rygos į Kelną autobusu važiavusių keleivių dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiams įtarimą sukėlė vieno iš keliautojų pateiktas latviškas pasas, išduotas 30 metų vyrui.

Pirminiais duomenimis, dokumentas nėra suklastotas, tačiau jį pateikusio vyro kelnių kišenėje pareigūnai rado Latvijoje 33 metų Serbijos piliečiui išduotą prieglobsčio prašytojo dokumentą. Tai yra tikras šio vyro dokumentas.

Manoma, kad serbas, norėdamas išvykti į Vakarų Europą, tiesiog pasinaudojo svetimu dokumentu vildamasis, kad yra panašus į tikrą latviško paso savininką ir kad to nepastebės dokumentus tikrinantys pasieniečiai.

Abu užsieniečiai buvo uždaryti į areštinę. Dėl jų abiejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder