Kaltinamasis į teismą atvyko girtutėlis

Kaltinamasis į teismą atvyko girtutėlis

Pirmadienio popietę į baudžiamosios bylos posėdį Telšių rajono apylinkės teisme 39-erių kaltinamasis atvyko visiškai girtas, dėl to bylos nagrinėjimą teko atidėti savaitei.

Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas Vytautas Jončas „Respublikai“ sakė, kad tądien Telšių teisme planuota pagreitinto proceso tvarka nagrinėti bylą dėl smurto artimoje aplinkoje.

Į posėdį atvykęs kaltinamasis proceso dalyviams iš pradžių jokių įtarimų nesukėlė: vyras nebuvo agresyvus, jo elgesys niekuo neišsiskyrė.

Į teisėjos klausimą, ar supranta, kuo yra kaltinamas, vyras atsakė teigiamai. Jis neprieštaravo, kad byla būtų nagrinėjama pagreitinto proceso tvarka.

Teismo salėje pasklidęs alkoholio kvapas paskatino teisėją pasiteirauti, ar teisiamasis prieš posėdį nevartojo alkoholio. Į šį klausimą vyras atsakyti nepanoro.

Paskelbus penkių minučių pertrauką buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie alkoholio matuokliu teisiamajam nustatė sunkų girtumą (3,04 promilės).

Šioje byloje nukentėjusiąja pripažinta teisiamojo žmona pageidavo, kad byla būtų nagrinėjama nepaisant sutuoktinio girtumo.

Tačiau teisėja, pasitarusi su kitais proceso dalyviais, nutarė, kad bylos nagrinėjimas negalimas, nes sunkiai apgirtęs vyras vargu, ar suvokia, kas vyksta.

Pasak V. Jončo, panašūs atvejai teismuose, deja, nėra naujiena.

„Pasitaiko, kad į teismą atvykę neblaivūs proceso dalyviai koliojasi ir kimba vieni kitiems į atlapus, - teigė V. Jončas. - O prieš keletą mėnesių į Telšių rajono apylinkės teismą atvykęs vienas neblaivus proceso dalyvis net demonstravo ginklą“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder