Jurgiui Kažiui draudžiama dirbti policijoje

Jurgiui Kažiui draudžiama dirbti policijoje

Dėl to, kad pasirodė viešoje vietoje neblaivus ir su uniforma, iš darbo išmestas buvęs Palangos policininkų viršininkas Jurgis Kažys prarado paskutinę viltį sugrįžti į tarnybą. Duris į ją užtrenkė neskundžiama teismo nutartis.

Vėlų 2010-ųjų spalio 14 dienos vakarą, po kelyje tarp Klaipėdos ir Palangos įvykusios avarijos uniformuotas J. Kažys aiškinosi įvykio aplinkybes ne tik su jo dalyviais, bet ir policijos patruliais. Blaivumą tikrintis jis atsisakė, tačiau vėliau ligoninėje vyrui buvo nustatytas 2,03 promilės girtumas.

Iš pradžių manyta, kad pareigūnas pats sukėlė avariją, tačiau jam pavyko įrodyti, jog prie automobilio "Dodge Grand Caravan" vairo sėdėjo vyriškio draugė Salomėja Rubinienė.

Ši istorija sugriovė kurorto policijos viršininko karjerą - tarnybinio patikrinimo metu nustačius, jog J. Kažys sulaužė Vidaus tarnybos statutą bei priesaiką, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato vadovybės įsakymu jis atleistas iš pareigų.

Viršininkas nesutiko ir su tuo - aiškino, kad tapo nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių auka. Jis komisariato sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui. Šis žingsnis nepasiteisino, skundas buvo atmestas. J. Kažys tuo buvo nepatenkintas ir, vildamasis atgauti postą, pasinaudojo galimybe nutartį skųsti. Tačiau nepadėjo ir tai - vakar Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), išnagrinėjęs skundą, jį atmetė ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį.

LVAT nutartis yra neskundžiama.

Sumenkinęs policijos vardą J. Kažys prarado visas pareigūnams galiojančias socialines garantijas.

Jo vietą Palangos policijos komisariate užėmė buvęs Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro vadovas Alvydas Katkauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder