Jurgis Kažys veržiasi atgal į tarnybą

Jurgis Kažys veržiasi atgal į tarnybą

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos administraciniame teisme pradėtas nagrinėti buvusio Palangos policijos vadovo Jurgio Kažio skundas, kuriuo jis siekia būti sugrąžintas į tarnybą.

Jį Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas iš pareigų atleido praėjusių metų gruodžio 16-ąją, po tarnybinio patikrinimo, kurio metu paaiškėjo, kad J. Kažys sulaužė Vidaus tarnybos statuto 12 straipsnyje numatytą bei jo duotą priesaiką gerbti ir vykdyti Lietuvos Konstituciją ir įstatymus, saugoti gerą vidaus tarnybos pareigūno vardą, parodė nepagarbą įstatymams, sumenkino policijos autoritetą, sugriovė pasitikėjimą šia institucija, pažemino policijos pareigūno vardą.

Patikrinimas pradėtas po praėjusių metų spalio 14-ąją kelyje Palanga-Klaipėda įvykusios avarijos. Jos vietoje pasirodė neblaivus ir uniformuotas J. Kažys, kuris, kaip teigta po tarnybinio  patikrinimo, sąmoningai nevykdė policijos pareigūnų nurodymų ir reikalavimų, atsisakė eismo įvykio vietoje pasitikrinti blaivumą, klaidino policininkus pareigūnus, aiškindamas įvairias eismo įvykio versijas ir jo atsiradimo įvykio vietoje aplinkybes.

Vėliau ligoninėje jam buvo nustatytas 2,03 promilės girtumas.

Manyta, kad avariją galėjo sukelti pats J. Kažys, tačiau po tyrimo pasitvirtino jo iškelta versija, kad prie jam priklausančio automobilio "Dodge" vairo tą vakarą sėdėjo pareigūno gyvenimo draugė Salomėja Rubinienė, kuri iš karto po avarijos išvyko į ligoninę. Už avarijos sukėlimą ir pasišalinimą iš jos vietos moteris nubausta 3 tūkst. litų bauda bei trims metams neteko teisės vairuoti. Šį sprendimą S. Rubinienė yra apskundusi.

Ketvirtadienį pradėjus negrinėti bylą, pirmojo posėdžio metu apklausti liudininkai. J. Kažys neneigė, kad tą vakarą buvo su uniforma ir neblaivus, tačiau bando ginčytis, jog jis policijos pareigūno vardo nepažemino, statuto ir priesaikos nesulaužė, liudininkus kaltina neobjektyvumu, o vieną iš jų - "Balticum" TV laidos "Reidas" redaktorių Gintarą Vaičekauską - net provokacija.

36 metus sistemoje išdirbęs pareigūnas bando teisintis ir tuo, kad tiesiog tapo nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių auka.

J. Kažys savo skunde prašo panaikinti įsakymą, kuriuo jis atleistas iš pareigų. Ar skundas bus patenkintas, paaiškės artimiausiomis dienomis.

"Tai yra per griežta nuobauda vien už tai, kad J. Kažys pasirodė neblaivus su uniforma", - sakė ieškovo advokatas teisme.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder