Jurgis Kažys dėl avarijos nekaltas

Jurgis Kažys dėl avarijos nekaltas

Nepasitvirtino versija, kad spalio viduryje netoli Palangos įvykusią avariją sukėlė neblaivus kurorto policijos viršininkas Jurgis Kažys.

Spalio 14-osios vakare į Palangos plentu link  Klaipėdos važiavusį automobilį "Renault Megane" trenkėsi iš paskos važiavęs "Dodge Grand Caravan". "Renault" nulėkė į griovį, o "Dodge" sustojo toliau. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai išvydo J. Kažį.

Iš pradžių manyta, kad Palangos policijos komisariato viršininkas buvo neblaivus ir vairavo "Dodge".

Tačiau ši versija nepasitvirtino.

Administracinių teisės pažeidimų byloje, kuri jau perduota teismui, avarijos sukėlimu įtariama J. Kažio sugyventinė Salomėja Rubinienė. Pareigūnas šioje byloje figūruoja tik kaip liudininkas.

Šią versiją į viešumą buvo iškėlęs pats J. Kažys, praėjus dienai po įvykio. Tąkart jis pasakojo, jog avariją sukėlusiai sugyventinei pasidarė bloga ir ji iš avarijos vietos išvyko į ligoninę, o jis į incidento vietą atskubėjo vos apie jį išgirdęs.

Prasidėjus tarnybiniam patikrinimui dėl J. Kažio veiksmų pareigūnas susirgo. Patikrinimas jau baigtas, Policijos departamentas ketvirtadienį paskelbė, jog Palangos policijos komisariato viršininkas atleistas iš tarnybos.

Patikrinimo išvadose teigiama, kad J. Kažys eismo įvykio vietoje sąmoningai nevykdė policijos pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų, atsisakė pasitikrinti blaivumą, klaidino policininkus aiškindamas įvairias eismo įvykio versijas ir jo atsiradimo įvykio vietoje aplinkybes bei taip trukdė atlikti jiems tarnybą.

Taip pat nustatyta, jog J. Kažys priesaiką gerbti ir vykdyti Konstituciją bei įstatymus, saugoti gerą vidaus tarnybos pareigūno vardą, parodė nepagarbą įstatymams, sumenkino policijos autoritetą, sugriovė pasitikėjimą šia institucija, dėl ko žalos patyrė valstybė.

J. Kažys savo veiksmais taip pat pažemino policijos pareigūno vardą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder