Įvairiose Lietuvos vietose pasieniečiai sulaikė kontrabandinių rūkalų

Įvairiose Lietuvos vietose pasieniečiai sulaikė kontrabandinių rūkalų

Pirmadienį įvairiose Lietuvos vietose pasieniečiai sulaikė tris kontrabandinių cigarečių krovinius. Šiaulių rajono gyventojas su tokiais rūkalais įkliuvo Šiaulių autobusų stotyje, kai atsiėmė siuntinį. Automobiliu kontrabandą gabenęs panevėžietis sulaikytas Mažeikiuose, o iš Lietuvos išvykstantis lenkas cigaretes vežė mašinos slėptuvėje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Šiaulių autobusų stotyje patikrinti sustabdė 51-erių Šiaulių rajono gyventoją. Jis buvo nešinas kelioniniu krepšiu, kurį kaip siuntinį ką tik buvo paėmęs iš Vilkaviškio atvykusio autobuso. Krepšyje pasieniečiai rado 450 pakelių cigarečių su Rusijos banderolėmis bei cigarečių be banderolių.

Šiaulių rajono gyventojui už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

Tą pačią dieną Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai kartu su kolegomis iš Specialiosios paskirties užkardos bei Kinologijos skyriaus vienoje Mažeikių gatvių patikrino automobilį "Volkswagen Passat". Jį vairavo 41-erių Panevėžio gyventojas

Automobilio bagažinėje bei salone pasieniečiai rado 3500 pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Panevėžiečiui gresia administracinė bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir "Volkswagen Passat" konfiskavimas.

31-erių Lenkijos pilietis pirmadienį Kalvarijos užkardos pareigūnų buvo sulaikytas Vilkaviškio rajono Vygrelių kaime, prie pat sienos su Lenkija. Į savo šalį užsienietis vyko automobiliu "Renault 19" lenkiškais numeriais. Pamatęs pasieniečių visureigį vairuotojas bandė apsisukti, tačiau pareigūnai jam užblokavo kelią.

Įtartina lenko mašina buvo nuvaryta į Kalvarijos užkardą, kur pasieniečiai ją detaliai patikrino. "Renault 19" durelėse ir bagažinėje įrengtose slėptuvėse buvo 910 pakelių cigarečių be banderolių.

Lenkijos piliečiui pradėta administracinės bylos teisena. Užsieniečiui taip pat buvo įteiktas šaukimas atvykti į Marijampolės apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla. Lenkui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder