Išteisino dėl balsų pirkimo kaltintą rusniškį

Išteisino dėl balsų pirkimo kaltintą rusniškį

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas išteisino 43 metų V. M. (duomenys neskelbiami) trukdymo pasinaudoti rinkimų teise byloje.

Šilutės rajono apylinkės teismas 2012 m. lapkričio 2 d. nuosprendžiu V. M. buvo nuteisęs 5200 Lt dydžio bauda už tai, kad jis 2012 metų antro turo rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimo narius Šilutės rajone žadėdamas atlygį ragino tris rinkėjus balsuoti už konkretų partijos narį ir tokiu būdu trukdė jiems pasinaudoti rinkimų teise – realizuoti savo teisę rinkti. Nuteistasis apeliaciniu skundu prašė šį nuosprendį panaikinti ir jį išteisinti.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad byloje neginčijamai neįrodytas faktas, kad V. M. būtų trukdęs kuriam nors asmeniui realizuoti savo teisę rinkti. Iš liudytojų parodymų galima spręsti, kad apeliantas kurstė juos balsuoti už konkretų kandidatą, siūlydamas butelį degtinės ar tokios pat vertės piniginį atlygį, tačiau tokia veika negali užtraukti baudžiamosios atsakomybės. Pasak teisėjų kolegijos, šie V. M. veiksmai atitinka administracinio teisės pažeidimo sudėtį, todėl baudžiamojoje byloje priimtas išteisinamasis nuosprendis.

Šis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder