Įstatymai bejėgiai išspręsti gyventojų konfliktus

Įstatymai bejėgiai išspręsti gyventojų konfliktus

Dauguma Dituvos sodų bendrijoje esančių Berželių gatvės gyventojų - ramūs, pensinio amžiaus žmonės. Sunku patikėti, jog atsikėlęs ryte gali rasti savo lysvę užpiltą šlapimu ar namo sieną apmėtytą kiaušiniais. Tačiau liūdniausia, kad net policija bejėgė prieš gyventojams jau daugiau nei pusmetį kerštaujančią kaimynę.

Sodų gyventojui Albinui Purvinskiui kantrybė trūko tada, kai pastebėjo savo spanguolių lysvę, supiltą šlapimu.

"Nežinau, kur daugiau kreiptis, ta moteris durų neatidarė net policijai", - sako sodo gyventojas. Jo teigimu, tai - įprastas gretimo namo gyventojos Virginijos Žalienės elgesys.

"Keiksmai, kiaušinių mėtymas prasidėjo tada, kai vasario pradžioje pateikėme skundą dėl kaimyno šuniuką sukandžiojusio jos šuns", - teigė A. Purvinskis. Prieš tai gyventojai puikiai sutarė, net eidavo vieni pas kitus į svečius.

A. Purvinskis teigia, kad V. Žalienė kerštauja ir kitų sodų savininkams.

POLICIJA nusprendė, kad Virginijos Žalienės šuo nėra agresyvus, todėl jis gali laisvai bėgioti po kiemą - užtenka įspėjančio apie piktą šunį ženklo.


"Norėjau solidarizuotis su kaimynais, todėl sutikau pasirašyti po skundu. Dėl to dabar esu vadinama bjauriausiais žodžiais", - pasakojo netoliese esančio sodo savininkė Onutė Kasperavičienė.

Berželių gatvės gyventojai kalba, jog moteris krečia pokštus, kai būna išgėrusi.

Gąsdina milžiniškas šuo

Net ir po dviejų skundų milžiniškas V. Žalienės šuo, dėl kurio globos, laikymo ir priežiūros taisyklių pažeidimo jai buvo priteista bauda, vis dar gąsdina gyventojus, o gyvūno šeimininkė, atrodo, negali pamiršti patirtos nuoskaudos.


"Nieko negalime padaryti - ta moteris jau sumokėjo 500 litų baudą. Galime pateikti nebent žodinį įspėjimą", - teigė vieno iš Dituvos sodų kvartalų pirmininkė Tamara Kogut. Jos teigimu, anksčiau jokių panašių keršto atvejų bendrijoje nėra buvę.

Įstatymas bejėgis

Gyventojai tvirtina, kad šuo, net ir būdamas už tvoros, pasistiebęs nuolat gąsdina vaikus ir net suaugusius. Tiesa, pagal įstatymą labradoro ir šnaucerio veislės mišrūnas turi teisę būti paleistas moters sklype.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkė Dovilė Lučinskienė, nagrinėjusi administracinio teisės pažeidimo bylą, nustatė, jog pagal Gyvūnų globos, priežiūros ir laikymo Klaipėdos rajone taisykles V. Žalienė neprivalo aukštinti savo sklypo tvoros iki dviejų metrų, kaip numatyta įstatyme.

"Ištyrus pateiktus šuns dokumentus bei nuotraukas nuspręsta, kad šuo nėra agresyvus, todėl užtenka įspėjančio apie piktą šunį ženklo", - teigė D. Lučinskienė. Įspėjantis ženklas ant moters tvoros yra pakabintas.

Policijos pareigūnė pastebi, kad skundai dėl piktų šunų - gan dažnas reiškinys apylinkėse, tačiau labiausiai stebina keistas V. Žalienės kerštas.

Sulaukė grasinimų

Su kaimyne nesutariantis A. Purvinskis sulaukė ir kito akibrokšto - jam buvo pagrasinta susidorojimu.

"Kai pirmą kartą parašėme skundą, V. Žalienės sūnus Vaidas perspėjo tamsiu paros metu čia nevaikščioti", - prisimena gyventojas, dėl tokio gąsdinimo parašęs policijai pareiškimą.

Pati V. Žalienė atsisakė su "Vakarų ekspresu" kalbėti apie susidariusią situaciją.

"Yra policijos nutarimas, neturiu daugiau ko komentuoti. Mano sklypą juosianti tvora užrakinta, šunį paleidžiu tik savo kieme", - teigė moteris, o paklausta apie kerštą skundą pateikusiems gatvės gyventojams padėjo ragelį.

Prieš tai V. Žalienė buvo davusi sutikimą susitikti ir aptarti problemą.

Antradienį vykusiame gyventojų pasitarime, kuriame dalyvavo Dituvos sodininkų bendrijos pirmininkas Vytautas Gedvila bei policijos atstovai, buvo nuspręsta perduoti klausimą nagrinėti pareigūnams.

"Gali būti, kad Virginijai Žalienei vėl bus skirta bauda, tačiau nėra įrodyta, jog nusikalstamą veiklą vykdė būtent ji. Vargiai ar būtų įmanoma dar kaip nors ją pamokyti", - teigė V. Gedvila.

Pasitarime V. Žalienė nedalyvavo, su ja policija susisiekti žadėjo vėliau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder