Išgelbėtas Kuršių mariose skendęs žmogus

Išgelbėtas Kuršių mariose skendęs žmogus

Pirmadienį 07.57 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdoje ties Kairių poligonu, Kuršių mariose, skęsta žmogus.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos AVPK ir Klaipėdos GMP, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui bei Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybai.

Žmogaus gelbėjimo operaciją organizavo ir koordinavo Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Operacijai buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos laivas ant oro pagalvės „Viesulas“, bei iš kranto pusės - Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos automobilis. 08.25 val. gelbėtojai buvo įvykio vietoje. 08.45 val. nukentėjusysis buvo pervežtas į krantą ir perduotas greitosios pagalbos medikams. Nukentėjusiajam diagnozuota hipotermija.

Labai sušalusį stambaus kūno sudėjimo vyriškį iki medikų automobilio kelis šimtus metrų pasikeisdami nešė net šeši žmonės: ugniagesiai-gelbėtojai, policininkai, medikai.

Tarnybos perspėja žmones, kad šiltėjant orui Kuršių marių ledas tampa nestabilus. Siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojai prašomi nelipti ant Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder