Iš teisininkės pinigų atsiimti nepavyko

Iš teisininkės pinigų atsiimti nepavyko

Teismas nutraukė baudžiamąją bylą sukčiavimu apkaltintai buvusiai uostamiesčio advokatei Liudmilai Rožkovai. Ji buvo iškelta po to, kai teisininkė paėmė iš vienos klaipėdietės pinigus, tačiau jokių paslaugų nesuteikė, o pinigų negrąžino.

Bylos duomenimis, L. Rožkova 2010 metais per kelis kartus iš vienos moters paėmė 1,5 tūkst. litų už atstovavimą skyrybų byloje, tačiau sutartų darbų - surašyti priešieškinį, išsireikalauti dokumentus, atstovauti teisme - neatliko.

Dalį pinigų moteris teisininkei perdavė 2010-ųjų gegužę, nors tų metų balandžio 8 d. Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendimu L. Rožkova buvo išbraukta iš praktikuojančių advokatų sąrašo ir neturėjo teisės verstis šia veikla.

Nuo 1995-ųjų advokate dirbusi L. Rožkova pinigus klientei žadėjo grąžinti iki tų pačių metų rugsėjo, bet pažado taip ir neįvykdė.

Tačiau byla jos atžvilgiu nutraukta teisininkei diagnozavus kraujagyslinę multiinfarktinę demenciją - ji pripažinta nepakaltinama, o jos šansus pasveikti ekspertai prilygino stebuklui. L. Rožkova šiuo metu prižiūrima medikų gyvena senelių namuose.

Pinigus praradusios moters ieškinį Klaipėdos miesto apylinkės teismas toliau nagrinės civilinio proceso tvarka.

2009 m. L. Rožkova, kurią viena klientė taip pat apkaltino pinigų už nesuteiktas paslaugas skyrybų byloje pasisavinimu, žiniasklaidai teigė esanti prastos sveikatos būklės, nes esą buvo patyrusi du insultus ir apie pusantrų metų buvusi apakusi.

Jos pavardė skambėjo ir dar anksčiau - 2006-ųjų rugsėjį, kuomet moteris savo automobiliu pėsčiųjų perėjoje partrenkė tris vaikų namų auklėtines.

L. Rožkova yra 2003 metais nužudyto advokato Ruslano Rožkovo našlė. Advokatui gyvybę atėmė tuomet 17-metis Artūras Strakšys, kurį pasamdė poros jaunesnysis sūnus Ruslanas Rožkovas, tada buvęs 19 metų amžiaus.

2004 m. R. Rožkovas jaunesnysis už savo tėvo nužudymo organizavimą bei nepilnamečio kaimyno įtraukimą į nusikaltimą nuteistas kalėti 15 metų. Jis įkalintas Pravieniškių pataisos namuose.

2011-aisiais, klaipėdiečiui atlikus pusę skirtos bausmės, pataisos namų administracija teismui nusiuntė teikimą dėl jo paleidimo į laisvę anksčiau laiko, tačiau Kaišiadorių apylinkės teismas R. Rožkovą paliko kalėti - teismas konstatavo, jog negalima daryti išvados, kad nuteistąjį toliau galima taisyti neizoliavus nuo visuomenės.

"Vakarų ekspreso" informacija

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder